Türkiye'de Nüfusa Göre En Çok Kovid-19 Asisi Yapilan Mugla'da 'Rehavet'e Yer Yok

Il Saglik Müdürü Iskender Gencer:'Mugla halki asiyi kesinlikle çok istedi. Bir çok vatandasimiz yas gruplari açilmadigi zaman bile bizim kapimizi asindirdi. Bu basariyi elde etmemizde halkimiz bize çok yardimci oldu' Mugla Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Eris Basaran Akça: 'Insanlara ulastik, dogru bilgileri verdik. Insanlarin ayaklarina kadar gittik. Gelemeyenleri de tasidik. Bir kisi demedik köy köy dolastik, onu o gün asiladik. Güzel bir sinerji elde ettik'

DURMUS GENÇ - Mugla Il Saglik Müdürlügü bünyesindeki görevli personel, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsaminda uygulanan asilarin vatandaslara ulastirilmasi için özveriyle çalisiyor.

Nüfusa göre en çok asi yapilan iller arasinda birinci sirada yer alan Mugla'da, mobil asi ekipleri, en ücra köylere kadar giderek, vatandaslarin asilarini yapiyor.

Salginla mücadelenin ilk gününden bu yana özveriyle görev yapan saglik çalisanlari, asilama çalismalarinin da aksamamasi için havalimanlarindan, mermer ve maden ocaklarina, is yerlerinden tarlalara, alisveris merkezlerinden, sanayi sitesine kadar giderek vatandaslari asiliyor.

Devlet Hastanesi, aile saglik merkezleri ile ilçe merkezinde kurduklari standin yani sira gittikleri köy ve mezralarda kapi kapi dolasarak vatandaslarin asilarini yapan ekipler, bazen araçlarin gidemedigi bölgelere yürüyerek ulasip belirlenen program dogrultusunda çalisma yürütüyor.

Su ana kadar kentte yaklasik 978 bin 971 kisiyi asilayan ekipler, gittikleri köylerde vatandaslari dikkat etmeleri gereken konularla ilgili bilgilendiriyor.

- "Üzerimize düsen görevi en iyi sekilde yerine getirmek için il düzeyinde organize olduk"

Mugla Il Saglik Müdürü Iskender Gencer, AA muhabirine, Saglik Bakanligi tarafindan yürütülen asilama çalismalari çerçevesinde Türkiye'nin dört bir yaninda oldugu gibi Mugla'da da saglik çalisanlarinin büyük bir fedakarlikla çalisma yürüttügünü söyledi.

Ülke genelinde oldugu gibi Mugla'da da asilamanin yaygin sekilde yapildigini vurgulayan Gencer, "Çalismalarimizi birinci olmak için degil, üzerimize düsen görevi en iyi sekilde yerine getirmek için il düzeyinde organize olduk. Valimiz bu konuda büyük bir destek verdi. Kirsal kesim çok fazla oldugu için jandarma ve polis ekipleri bize çok yardimci oldu." dedi.

Sahada asi konusunda en tecrübeli elemanlari bulundurduklarina deginen Gencer, Saglik Bakanliginin asi ve lojistik konularinda kendilerine çok büyük destek verdigini kaydetti.

Mugla halkinin asiya sahip çiktigina isaret eden Gencer, "Mugla halki ve disardan Mugla'ya gelenler asi olmak için adeta birbiriyle yaristi. Mugla halki asiyi kesinlikle çok istedi. Bir çok vatandasimiz yas gruplari açilmadigi zaman bile bizim kapimizi asindirdi. Bu basariyi elde etmemizde halkimiz bize çok yardimci oldu." diye konustu.

Gencer, asinin vatandaslara ulastirilmasinda her türlü destegi saglayan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Saglik Bakani Fahrettin Koca'ya tesekkür etti.

- "Köylerimizi 3-4 defa tur attik"

Mugla Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Eris Basaran Akça ise salginla mücadele kapsaminda devletin ücretsiz olarak asilama imkani sundugunu animsatti.

Mugla'da tüm ekiple sahaya indiklerini belirten Akça, söyle konustu:

"Ekiplerimizle gece gündüz görev yaparak ulasamadigimiz mahalle, köy, muhtarlik kalmadi. Asilama çalismalarinin aksamamasi için bütün kurumlari seferber ettik. Bu salginin sonunu getirmek için asilamak zorunda oldugumuzu hepimiz biliyoruz. Biz ekibimizle buna inandik, bu amaçla görev yaptik. Gece saat 11'de bile biz köyde mahalle aralarinda asilama çalismalarina devam ettik. Zaman kavramini unuttuk. Bizim için en önemli sey bir an önce asilama sayilarini yükseltmemizdi. Çünkü salginin üstesinden ancak bu sekilde gelebilirdik. Hepimiz ilçe ilçe gezdik. Insanlara neden asilanmalari gerektigini anlattik. Valimiz Orhan Tavli'nin önderliginde emniyet ve jandarma basta olmak üzere tüm kurumlarin destegiyle el ele vererek sahada 44 mobil ekiple 25 ayri noktada akliniza gelebilecek her noktaya girdik. Ayni kararlilik ve mücadeleyle bu salginin sonunu getirecegiz. "

Ilk baslarda asida tereddüt yasayan insanlar olduguna isaret eden Akça, "Biz ekiplerimizle köylerimizi 3-4 defa tur attik. insanlara neden asi olmalari gerektigini anlattik. Insanlara ulastik, dogru bilgileri verdik, insanlarin ayaklarina kadar gittik. Gelemeyenleri de tasidik. Bir kisi demedik köy köy dolastik, onu o gün asiladik. Güzel bir sinerji elde ettik." ifadesini kullandi.

Akça, tüm ekibin birbirine inandigini, hiçbir basarinin da tesadüf olmadigini kaydetti.

Kaynak: AA