Siirt KOSGEB 'Ten Imalatçi Isletmelere Destek

Siirt KOSGEB, pandemiden etkilenen imalat ve imalat sektörünü tamamlayici sektörlerdeki mikro ve küçük ölçekli isletmelere yönelik olarak baslattigi Hizli Destek Programi’nda ikinci basvuru dönemine geçti.

Siirt KOSGEB 'Ten Imalatçi Isletmelere Destek
Mikro ölçekli isletmelere 3 ay boyunca 30 bin liraya kadar küçük isletmelere de yine 3 ay boyunca 75 bin liraya kadar destek saglanacagi ve isletmeler, bu destek programindan faizsiz, geri ödemeli ve teminatsiz olarak yararlanacagi duyuruldu. Siirt KOSGEB Il Müdürü Ömer Erkiliç, bu yeni asamada programdan imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektörlerinde faaliyet gösteren daha fazla isletmenin yararlanmasi amaciyla kapsam alaninin genisletildigi ve basvuru kosullarinda degisiklik yapilan yeni etap basvurulari 9 Temmuz’a kadar devam edecegini belirtti.

Erkiliç, “Programin yeni döneminde gelir kaybi kriterinde 2019 yili toplami ile 2020 toplami yani 12 aylik dönemi dikkate alinacak. Gelir kaybi, KDV beyannamesi üzerinden degil defter türüne bakilmaksizin hesaplanacak. Yenilikçi genç mikro ve küçük isletmeler bu kriterden muaf olacaktir. 2020 ve 2019 net satis hasilatlari karsilastirildiginda gelir artisi olmayan isletmeler programdan faydalanabilecektir. Destegin geri ödeme süreci, 2024’te baslayacak ve 2025’in sonuna kadar devam edecek. Geri ödeme, 4’er aylik 6 esit taksitte yapilacak olacaktir. Basvuru ve uygunluk kriterlerini karsilayan mikro ve küçük isletmeler, e-devlet üzerinden online basvuru yapabileceklerdir” dedi.

Kaynak: İHA