Paris'te 'Tarihte Iz Birakan Kadinlar' Sergisi

Fransa’nin baskenti Paris’te bir açik hava sergisinde tarihte iz birakan dünyaca ünlü 50 kadinin portreleri sergilenirken, sergide Türkiye’nin ilk kadin pilotlarindan Sabiha Gökçen de yer aldi.

Paris'te 'Tarihte Iz Birakan Kadinlar' Sergisi
Fransa’nin baskenti Paris’te bulunan Kültür Merkezi’nin bahçesini çevreleyen demir parmakliklarda tarihte iz birakan 50 kadinin portrelerinden olusan bir sergi düzenlendi.

Portresi sergilenen dünyaca ünlü kadinlar arasinda Türk kadinin da yer almasi dikkat çekti. Dünyanin ilk kadin savas uçagi pilotu ve Türkiye’nin ilk kadin pilotlarindan Sabiha Gökçen’in portresinin tarihe yön veren 50 kadin arasinda yer almasi gururlandirdi.

Sergilenen dünyaca ünlü kadin portreleri arasinda bir dönem Pakistan’da Basbakan olarak görev yaptiktan sonra sürgüne gönderilen, seçimlere katilmak için yeniden ülkesine döndügü sirada bir miting sonrasi suikasta kurban giden Benazir Butto’nun da portresi bulunuyor. ABD’nin ilk kadin trafik polisi Leola N.King, 1975 yilinda Everest’e tirmanarak tarihe geçen Tabei Junko, olimpiyat oyunlarinda ilk 400 metre rekorunu kiran Fas asilli kadin atlet Nawal El Moutawakel, modern hemsireligin kurucusu olarak kabul edilen Florence Nightingale’in yani sira Antik Misir’in ilk ve tek kadin firavunu Hatchepsout, havacilik dünyasinin önemli isimlerinden Amelia Earhart, Pakistanli insan haklari aktivisti Malala Yousafzai de portresi sergilenen isimler arasinda yer aliyor.
Kaynak: İHA