Özbekistan'da Toplu Etkinlikler Kovid-19 Nedeniyle Geçici Olarak Yasaklandi

TASKENT – Özbekistan’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadele kapsaminda, toplu etkinlikler askiya alindi.

Özbekistan Koronavirüsle Mücadele Komisyonu karariyla ülkede günlük Kovid-19 vakalarinin artmasi üzerine; konser, festival, tiyatro, sinema ve spor etkinlikleri dahil, açik ve kapali alanlarda yapilacak tüm toplu etkinlikler geçici olarak yasaklandi.

Kararla, ülke genelinde düzenlenecek bazi spor etkinliklerinin seyircisiz yapilmasi kararlastirildi, 1 Agustos'tan itibaren dügün ve aile merasimlerine katilacaklarin sayisinin da 50 kisi ile sinirli tutulmasi karara baglandi.

Ülkede son dönemde günlük vaka sayisinin artmasi üzerine 28 Haziran'dan itibaren kafe ve lokantalarin aksam saat 20.00’ye kadar çalismasina izin verilmisti.

Yaklasik 6 aydir 100'ün altinda seyreden günlük Kovid-19 vaka sayilarinin son dönemde yeniden artisa geçtigi ülkede, son 24 saatte vaka sayisi 475 artarak 113 bin 72'ye, iyilesenlerin sayisi ise 304 artarak 109 bin 68'e çikti.

Virüs saptanan 4 kisinin vefatiyla ölüm sayisinin 751’e çiktigi ülkede, hastanelerde 3 bin 253 kisinin tedavisi sürüyor.

Kaynak: AA