Ögrencilere 'Ilkim Degisiligi' Semineri Verildi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan ‘Dünyayi Koru Baska Gidecek Bir Yerimiz Yok ERASMUS Ögrenci Degisim Programi’ kapsaminda Türkiye’nin de aralarinda bulundugu 5 farkli ülkeden gençler için “Iklim Degisikligi” konulu seminer düzenlendi. Seminer sonrasi ögrenciler Ekolojik Atölye’de (EKOEV) atölye çalismasina katildi.

Ögrencilere 'Ilkim Degisiligi' Semineri Verildi
Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’ne bagli Gaziantep Ekolojik Bina ve Atölye’de Dünyayi Koru Baska Gidecek Yerimiz Yok (Save The Earth, We Have Nowhere Else To Go) ERASMUS Ögrenci Degisim Programi kapsaminda Macaristan, Letonya, Romanya, Italya ve Türkiye’den katilim saglayan liseli ögrenciler ve ögretmenlerin olusturdugu 28 kisilik grup, için “Iklim Degisikligi” konulu seminer organize edildi. Katilimcilar, seminer sonrasinda sehrin ve sehirli insanlarin küresel çapta meydana gelen iklim degisikligi üzerindeki etkilerini tartisti ve Ekolojik Atölye’de (EKOEV) atölye çalismasinda bulundu.

Etkinlige katilim saglayan yabanci grup, küresel isinmanin etkilerinin tartisildigi ekolojik binanin gerçekten örnek bir yapi niteligi tasidigini vurguladi, ev sahipligi için de Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür etti.

Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan ve 2014 yilindan bu yana faaliyette olan Gaziantep Ekolojik Bina ve Atölye’de enerji ve su verimliligi, yenilenebilir enerji kaynaklari, sürdürülebilir yasam ve çevre duyarliligi konularinda bilinçlendirme ve bilgilendirme faaliyetlerine dönük çalismalar düzenli olarak hayata geçirilen projeler ve etkinlikler çerçevesinde devam ediyor.
Kaynak: İHA