MIT Tirlarinin Durdurulmasini Organize Eden FETÖ Saniklarinin Yargilandigi Davanin Durusmasi Görüldü

Adana ve Hatay'da MIT tirlarinin durdurulmasi ve aranmasini organize ettikleri gerekçesiyle haklarinda ikiser kez agirlastirilmis müebbet ve 50 yil 5'er ay hapis cezasi istemiyle dava açilan Fetullahçi Terör Örgütü'nün (FETÖ) 9 "sivil imami"nin yargilanmasina devam edildi.

Adana 13. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmada saniklarla teknik ariza nedeniyle Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) üzerinden baglanti kurulamadi. Sanik avukatlari ise mahkeme salonunda hazir bulundu.

Mahkeme baskani, sanik avukatlarina, bir önceki celsede ilgili kurumlara yazilan müzekkerelere iliskin henüz cevap verilmedigi belirtti.

Sanik avukatlari, müvekkillerinin hazir edilememesi nedeniyle dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için durusmanin ertelenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, dava dosyasindaki eksik hususlarin giderilmesine karar vererek durusmayi erteledi.

- MIT tirlarinin durdurulmasi ve dava süreci

MIT tirlari, 1 Ocak 2014'te Hatay'in Kirikhan, 19 Ocak 2014'te ise Adana'nin Ceyhan ilçelerinde durdurulmustu.

Geçen yil karara baglanan, Adana 13. Agir Ceza Mahkemesince görülen davada, MIT tirlarinin durdurulmasini organize ettikleri gerekçesiyle 50 saniktan 27'sine 1 yil 10 ay 15 gün ile agirlastirilmis müebbet arasinda degisen hapis cezalari verilmisti. Firari saniklar ve baska mahkemede ayni suçtan yargilanip ceza alan saniklarin dosyalari ayrilmisti.

Istanbul 14. Agir Ceza Mahkemesince de Adana ve Hatay'da MIT tirlarinin durdurulmasi ve aranmasini organize ettikleri gerekçesiyle aralarinda FETÖ'nün sözde "jandarma imami" Nurettin Oruç'un da bulundugu 3'ü diger suçlardan tutuklu, 9'u firari 18 sanik hakkinda iddianame hazirlanmis, mahkeme yetkisizlik karariyla dosyayi Adana Agir Ceza Mahkemesine göndermisti.

Mahkeme heyeti, yargilamanin ilk celsesinde firari saniklar Ahmet Numan A, Ali Ç, Ali S, Cemil Y, Feyzullah G, Hasan Hüseyin K, Hüseyin C, Mustafa I. ve Ugur A'nin dosyasinin ayrilmasina karar vermisti.

Kaynak: AA