Mersin'de Plajlar Tatilcilerin Akinina Ugruyor

İçel’de plajlar Covid-19 kisitlamalarinin kalkmasiyla birlikte tatilcilerin akinina ugruyor. Yurt içi ve disindan gelen çok sayida tatilci, denize girmek için Kizkalesi ve Susanoglu basta olmak üzere sahil seridindeki önemli plajlari tercih ediyor.

Mersin'de Plajlar Tatilcilerin Akinina Ugruyor
İçel Büyüksehir Belediyesi Denizkizi A.S.’nin islettigi 9 halk plaji, hafta sonu sokaga çikma yasaklarinin kaldirilmasinin ardindan yurt içi ve disindan gelen tatilcilerin akinina ugradi. Plajlarinda 3 mavi bayragi dalgalandiran belediye plajlarini tercih eden tatilciler, sunulan hizmetlerden, imkanlardan ve personelin yaklasimindan memnun kaldiklarini vurguladi.

1 Temmuz’dan itibaren sokaga çikma yasaklarinin kaldirilmasiyla birlikte Adana, Osmaniye ve Gaziantep’te yasayan vatandaslar basta olmak üzere bölgedeki çok sayida vatandas hafta sonu İçel’e akin etti. Yurtdisindan gelen tatilciler ve kent merkezinde yasayan İçelliler de hafta sonu solugu Susanoglu, Yapraklikoy, Kizkalesi, Yemiskumu, Kocahasanli, Kumkuyu, Tirtar, Töbank ve Sultankoy halk plajlarinda aldi. Büyüksehir Belediyesinin plajlari tatilcilere kafeterya, cankurtaran, sezlong, semsiye, engelsiz rampa, dus, WC ve giyinme kabini gibi çok sayida imkan sundu. Tatilciler, toplam 3 mavi bayrak tasiyan Kizkalesi ve Susanoglu halk plajlarini yogun olarak tercih etti.

“Yasaklarin da kalkmasiyla müthis bir yogunluk meydana geldi”

Susanoglu Halk Plaji Sorumlusu Utku Korkmaz, yaklasik bir ay önce tüm hazirliklari tamamladiklarini belirterek, “Yasaklarin da kalkmasiyla birlikte burada müthis bir yogunluk meydana geldi. Ülkenin her yerinden misafirlerimiz sahillere akin etti. İçel sahillerimiz de ayni sekilde ilgi gördü. Müthis bir yogunluk var. Burada kafeterya hizmetlerimiz var. Plajimiz mavi bayrakli. 33 kriteri yerine getirerek mavi bayrak aldik. Burada engelli vatandaslarimiz için engelsiz rampamiz var. Sahilimiz temiz. Sürekli temizlik yapiyoruz. Misafirlerimizi en iyi sekilde agirlamaya çalisiyoruz” dedi.

Sehir disindan Susanoglu’na gelen tatilcilerden Sedat Aktas, kendisinin de İçelli oldugunu vurgulayarak, “İçel’i seviyorum ve İçel her geçen gün belediye sayesinde gelisen bir yer. Plajlarini da çok seviyorum. Her türlü imkan var. Dus, kabin ve cankurtaran olmasi çok iyi. Baska yerlerdeki çogu plajda yok. Denizi temiz, plaji temiz ve ilgileniyorlar. O yüzden gayet memnun kaldim" diye konustu.

“Susanoglu halk plaji çok temiz ve düzenli”

Eskisehir’den gelen tatilcilerden Ugur Özkan da tatil için Susanoglu’nu tercih ettigini belirterek, “İçel güzel, çok hosuma gitti. Susanoglu halk plaji çok temiz ve düzenli. Burada emegi olanlara tesekkür ediyorum. Ben her sene Antalya’ya, Ege’ye tatile gitmeye çalisirim. Çogu plaja göre gerçekten güzel. Sadece biraz daha bilinmesi gerekiyor. Susanoglu halk plaji bayagi büyük, istedigim gibi ince kumlu. Çogu yerde bu yok” ifadelerini kullandi.

Ingiltere’den tatil için İçel’e gelen Mustafa Taslidere ise belediyenin islettigi sahillerden memnun kaldigini vurgulayarak, “Takdirle karsiliyorum. Çok temiz. Temizlige önem veriyorlar. Kaliteli hizmet veriyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor bir vatandas olarak. Personelden memnunuz” dedi.

Kaynak: İHA