Kuzey Makedonya'da Düzenlenen Uluslararasi Izcilik Yaz Kampi, Açilis Töreniyle Basladi

Kuzey Makedonya'nin güneybatisindaki Ohri sehrinde, bu yil 11'incisi düzenlenen Uluslararasi Izcilik Yaz Kampi, açilis programiyla basladi.

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanliginin (TIKA) destegiyle Türkiye Izcilik Federasyonu ve Kalkan Dernegince düzenlenen yaz kampinin açilisina TIKA Üsküp Koordinatörü Halim Ömer Sögüt, ?Türkiye Izcilik Federasyonu Baskani Hasan Dinçer Subasi, Makedonya Türk Sivil Toplum Teskilatlari Birligi (MATÜSITEB) Hüsrev Emin’in yani sira ülkedeki Türk kurum ve kuruluslarinin temsilcileriyle Türkiye ve Balkan ülkelerinden yüzlerce izci katildi.

TIKA Üsküp Koordinatörü Sögüt, programda yaptigi konusmada, kurum olarak gençlere daha iyi bir gelecek sunabilmek amaciyla bugüne kadar dogrudan çocuk ve gençlere yönelik birçok proje hayata geçirdiklerini söyledi.

Kuzey Makedonya'da da dogrudan çocuklari ve gençleri ilgilendiren, egitim sartlarinin iyilestirilmesi dogrultusunda bugüne kadar sayisiz okul insasi, konferans ve benzeri çalismalari hayata geçirdiklerini animsatan Sögüt, "Saglik projelerimizde de çocuklar ve gençler her zaman en ön planda oldu. Destekledigimiz proje ve çalismalar bunun en önemli nisanesidir. Nitekim bugün açilisini gerçeklestirdigimiz Uluslararasi Izcilik Kampi'miz, siz kiymetli gençlere verdigimiz deger ve önemin ayrica bir göstergesidir." diye konustu.

Türkiye Izcilik Federasyonu ve Kalkan Izcilik Kulübü organizasyonunda 10 yili askin süredir Kuzey Makedonya'da izcilik kampi organize edildigini kaydeden Sögüt, basta Türkiye olmak üzere Arnavutluk, Karadag, Bosna Hersek, Sirbistan, Sancak bölgesi, Kosova ve Kuzey Makedonya'dan gelen yaklasik 400 izciye teorik ve pratik egitimlerin sunuldugunu aktardi.

Türkiye Izcilik Federasyonu Baskani Subasi da, "En uzaga giden ok en fazla gerilmis olan yaydan çikar." diyerek, su ifadeleri kullandi:

"Bu salgin sürecinin bizi böyle iyice germis, birlik ve beraberlige dogru atilmis, en uzaga atilmis oku atmasini diliyorum. Insallah bu gönül cografyamizdaki bu güzel kardeslerimizle birlik ve beraberligimiz artarak devam eder. Bol bol faaliyetler yapariz her yerde ve Allah da bu salgini basimizdan defeder."

Kalkan Dernegi Baskani Cengiz Destan ise bu yilki heyecanlarinin, salgin sürecinde ara vermelerinden dolayi biraz daha farkli oldugunu dile getirdi.

Farkli ülkelerden izcilerin kampa katildigini belirten Cengiz, "Pandeminin bize engel olmadigini, pandeminin içinde bile beraber bulusabilecegimizin mutlulugunu burada görmek bizi çok sevindirdi." dedi.

Öte yandan, basta Anadolu Ajansi olmak üzere 11. Uluslararasi Izcilik Yaz Kampi'na katilim ve destek saglayan kurum ve kuruluslara Kalkan Izcilik Kulübü ile Kalkan Dernegi tarafindan plaket takdim edildi.

Kamp, 9 Temmuz Cuma günü sona erecek.

Kaynak: AA