Kursiyerlerin Hünerleri Sahnede Sergilendi

Darica Belediyesi Iskoliye Sanat Akademisi’nde egitim gören kursiyerlerin hünerlerini sergiledigi Iskoliye Sanat Geceleri, final gecesiyle sona erdi.

Kursiyerlerin Hünerleri Sahnede Sergilendi
Türk sanat müziginden, Türk halk müzigine ve tiyatroya kadar amatör ruhla sahneye çikan kursiyerler, yil boyunca ögrendikleri bilgileri sahnelediler. Iskoliye Mektebinin bahçesinde Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik ve esi Havva Biyik’in ev sahipliginde gerçeklesen final gecesine, Darica Kaymakami Yüksel Kara, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Yasar Çakmak, Darica Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Oguz, AK Parti Kocaeli Il Kadin Kollari Baskani Yasemin Özdemir ve AK Parti Darica Ilçe Kadin kollari Baskani Selma Gülenç ile birlikte çok sayida vatandas katildi.

Protokol sarkilara eslik etti

Iskoliye Sanat Gecelerinde final gecesinde sahneye çikan kursiyerlerin sahne performansi tam not aldi. Daricali vatandaslar söylenen sarkilara ve türkülere eslik ederek gönüllerince eglendi. Protokol de zaman zaman sarkilara eslik ederken, sahne alan kursiyerleri tebrik ettiler.

"Bizim çocuklar, bizim sanatçilar"

Darica’nin kültür sanat sehri olmasi için yatirimlarin artarak devam edecegini ifade eden Belediye Baskani Muzaffer Biyik "Darica Belediyesi olarak ilçemizin kültür sanat sehri olmasi için çalisiyoruz. Disaridan para verip sanatçi getirerek eglence yapmak yerine bizim çocuklarla yol yürümek istiyoruz. Iskoliye Sanat Geceleri’nde gördük ki bizim çocuklarimiz firsat verildiginde her seyin en iyisini yapabiliyor. Burada dinlediginiz herkes bizim çocuklarimiz, bizim sanatçilarimiz. Ben emegi geçen herkese bir kez daha tesekkür ediyorum. Insallah her yil bu tür organizasyonlarla yeni sanatçilar yetistirmeye devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA