Kiziltepe Ilçe Saglik Müdürü Gökçe'den Asi Çagrisi

Mardin’in Kiziltepe ilçesinde asi seferberligi baslatildi. Vatandaslari asi olmaya davet eden Kiziltepe Ilçe Saglik Müdürü Dr. Abdullah Gökçe, “Gözü yasli insanlar oldu artik bu hastaligi aramizdan kaldiralim, bunun tek çözümü asi olmaktir. Lütfen asimizi olalim. Hepimiz yorulduk, artik buna bir son vermenin zamani geldi” dedi.

Kiziltepe Ilçe Saglik Müdürü Gökçe'den Asi Çagrisi
Salginla mücadele kapsaminda hizlanan asilama süreci devam ediyor. Bu kapsamda Mardin 214 bin 857 kisi asi oldu. Sadece bir doz asi olan kisi sayisi 96 bin 934. Ikinci dozu kisi sayisi ise 57 bin 634 kisi asi oldu. Kiziltepe’de Covid-19 asilama çalismalari kapsaminda Cumhuriyet meydaninda ”Asi Merkezi“ olusturularak randevusuz asilama çalismasi baslatildi.

“Her aile evinden bir kisiyi kaybetti”

Salgindan korunmanin tek çaresinin asi oldugunu ifade eden Kiziltepe Ilçe Saglik Müdürü Dr. Gökçe, “Mardin’in Kiziltepe içerisinde asilamaya basladik. Yaklasik iki hafta önce yogun asilamayi burada da baslattik. Daha öncesinde hububat merkez ve bir alisveris merkezinde serbest asi merkezi açmistik. Üç gündür de Cumhuriyet Meydanimizda asi yapiliyor. Bunun haricinde 25 saglik ocagimizda ve biri devlet ikisi özel olmak üzere 3 hastanemizde ve 7 mobil ekip olarak vatandasimizin yogun olarak yasadigi yerde ve isletmelerde asilama faaliyeti yürütüyoruz. Tüm halkimizdan rica ediyoruz bakanimizin açikladigi verilerde bu geri kaldigimiz durum açiklanamaz bir durum. Çok iyi, degerli insanlar kaybettik. Her aile evinden bir kisiyi kaybetti. Gözü yasli insanlar oldu artik bu hastaligi aramizdan kaldiralim, bunun tek çözümü asi olmaktir. Lütfen asimizi olalim. Hepimiz yorulduk, artik buna bir son vermenin zamani geldi. Hepinizi asi olmaya bekliyoruz” dedi.

Vatandaslari asi olmaya davet eden Nur Patir, “Covid-19 asimi az önce yaptim. Saglikla sifa olsun, tüm halkimiz için hayirlisi olsun insallah. Kendi saglimizi ve toplum sagligini korumak adina kendi ekibimle birlikte asimiz yaptirmak için buraya geldik. Vatandaslarimizin da yogun bir ilgisi var. Umarim tüm halkimiz ve tüm dünya saglik ve sifa bulup bu salgindan kurtulur” diye konustu.

Kaynak: İHA