Kiliçdaroglu, CHP TBMM Grup Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi (3)

'Türkiye Cumhuriyeti'ne tank ürettirmemek vatana ihanet demektir' 'Beytülmala uzanan her eli kiracagim. Kim kul hakki yiyorsa hesabini soracagim, burnundan fitil fitil getirecegim' '84 milyon insanin alin terini bir avuç tefeciye veriyorlar. Kararliyim, bunu bitirecegim'

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Türkiye Cumhuriyeti'ne tank ürettirmemek vatana ihanet demektir." dedi.

Kiliçdaroglu, partisinin TBMM Grup Toplantisi'nda yaptigi konusmada, Sakarya Arifiye'deki tank paleti fabrikasinda Altay tanki üretimi konusunda bazi iddialarda bulunarak, bu konuda hazirlanan, "Kim yalanci, kim hain?" baslikli videoyu partililere izletti.

Tank paleti fabrikasinin "Katar'a peskes çekildigini" ileri süren Kiliçdaroglu, "Bu, temel bir milli güvenlik sorunudur. Türkiye Cumhuriyeti'ne tank yaptirmamak için yapilan bir girisimdir. Bunun bir numarali aktörü Recep Tayyip Erdogan'dir. Ikinci aktörü de Devlet Bahçeli'dir. Hayatimda Türkiye Cumhuriyeti'ne zarar verecek bu kadar büyük bir olaya ilk kez tanik oluyorum." diye konustu.

- "Sanli ordumuza bu fabrikayi alacagiz ve teslim edecegiz"

"Devleti yönetenlerin, devletin tank üretmemesi için özel çaba harcadigini" savunan Kiliçdaroglu, söyle devam etti:

"'Sen tank üretmeyeceksin, ihale yapmayacaksin ama göstermelik, milleti kandirmak için ihale yapiyorsan, bu isle hiç ilgisi olmayan bir adama ver, oyalasin seni.' diyor. Agrima giden ne? Milli Savunma Bakani'nin bütün bu olaylarin tanigi olmasi ve sesini çikarmamasi. Bu nedenle bizim iktidara ihtiyacimiz var. Bizim iktidara mecburiyetimiz var. Sanli ordumuza bu fabrikayi alacagiz ve teslim edecegiz. Erdogan'a sesleniyorum; yürekli biriysen, namuslu biriysen, kim yalan söylüyor, kim yalan söylemiyor, senin istedigin televizyona çikalim, tank paleti tartisalim. Çikar mi? Çikamaz.

Türkiye Cumhuriyeti'ne tank ürettirmemek vatana ihanet demektir. Aselsan, Roketsan, Makine ve Kimya ile görüsüyorsun; 'Orada obüsler yapilmiyordu. Kiliçdaroglu yalan söylüyor.' Hani, kendisi söylüyor 'Firtina obüsleri burada yapiliyor.' diye. Kendi kendini yalanliyor. Hayatimda böyle bir adam görmedim. Kendi ülkesine bu kadar büyük bir ihanet içinde olan ikinci bir kisi görmedim. Biliyorum yine tazminat davasi açacak. Sen tazminat davasi açacagina karsima çik karsima, sana göstereyim."

Güvenlik görevlilerinin, Türkiye'ye hizmet etmek için her türlü çabayi gösterdigini belirten Kiliçdaroglu, "En büyük engel, sarayda oturan kisi. Görev yapmalarini engelliyor. Tank üretecek, engelliyorlar. Uyusturucu kaçakçilarini yakalayacaklar, engelliyorlar. 10 bin dolar rüsveti her ay kim aliyor? Savci engelliyor. Bunlarda ahlak var mi? Söylesinler, bu söyledigimin neresi yanlis? Ben isyan etmeyeyim de kim isyan etsin. Ülkemin çikarlarini savunacagim, kötü adam olacagim. Kendi ülkemin, ülkemin insanlarinin çikarlarini savunmayacagim da ne yapacagim?" seklinde konustu.

Kiliçdaroglu, "Erdogan karsima çikamaz, cesaret dahi edemez. Çünkü nasil madara olacagini bütün millet görecek. 'Polise, ögretmene, hemsireye, din görevlilerine 3600 verecegim.' diye söz verdi. Erdogan, sana bunu söke söke yaptiracagim." dedi.

- "Halkimizin ödedigi her kurus verginin hesabini verecegiz"

"Her gün Londra'daki bir avuç tefeciye 58 milyon dolar faiz ödendigini" iddia ederek, ülkeyi faiz lobilerine teslim etmeyecegini söyleyen Kiliçdaroglu, söyle konustu:

"Bu ülkeyi tefecilerden kurtaracagim. 'Faize karsiyiz.' diyorlar, faizcilerin agaligini, beyligini yapiyorlar. 84 milyon insanin alin terini bir avuç tefeciye veriyorlar. Kararliyim, bunu bitirecegim. Hiç kimse beni ve ailemi, mal varligim dolayisiyla tehdit etmeye cesaret dahi edemeyecek. Herkes, 'Türkiye Cumhuriyeti'ni namuslu insanlar yönetiyor.' diyecek. Halkimizin ödedigi her kurus verginin hesabini verecegiz. Hesap vermenin ne kadar degerli, onurlu bir görev oldugunu bütün dünyaya gösterecegiz. Allah'in izniyle iktidar oldugumuzda hiç kimse 'iktidari elestirdi' diye hapse atilmayacak, tutuklanmayacak, gözaltina alinmayacak.

Devlette liyakati egemen kilacagiz. Besleme, haramzade düzenine son verecegiz. Devlet ihalelerinin tamami seffaf olacak. Bu düzeni degistirecegiz, insanca, hakça bir düzen getirecegiz ve bu 'besli çete' olayina da kesinlikle son verecegiz. Besli çeteciler korkabilirler, korksunlar. Devleti kimse kaziklayamaz. Herkesin alin terine saygi gösteririm, is dünyasinin da. Isini dogru yapiyorsa, vergisini ödüyorsa basimin üstünde yeri var ama devleti kaziklamaya gelince kimse kusura bakmasin. 84 milyonun hakkini, hukukunu savunmak benim görevimdir. Birinci görevimiz vatandastan toplanan paralarin üretime harcanmasi, fabrika kurulmasidir. Issizlikle mücadele edecegiz."

- "Uyusturucu baronlarini bu ülkeden söküp atacagiz"

Cumhurbaskanligi Külliyesi'ni kastederek, "Allah'in izniyle iktidar oldugumuzda o sarayi üniversiteye verecegim. Orasi bilim yuvasi olacak." diyen Kiliçdaroglu, "Uçan saraylar, yazlik saraylar, kislik saraylar, bu saray edebiyatini bitirecegim. Mütevazi ol kardesim, millete örnek ol. 13 uçagi olacak, dünyanin en pahali araçlarindan filosu olacak. Çocuklar yataga aç giriyor, beyefendinin keyfine bak. Akil alacak sey degil, bunlari bitirecegim." ifadelerini kullandi.

Kamudan emekli olduktan sonra Vatandasin Vergisini Koruma Dernegi'ne baskanlik yaptigini hatirlatan Kiliçdaroglu, sunlari kaydetti:

"Ciddi yolsuzluk raporlari yazdim. Vatandas vergi ödüyorsa o verginin vatandasa dönmesi lazim; üretim, yiyecek, okul, hastane olarak dönmesi lazim. Borç ve tefeciye faiz olarak dönmemesi lazim. Beytülmala uzanan her eli kiracagim. Kim kul hakki yiyorsa hesabini soracagim, burnundan fitil fitil getirecegim. Türkiye Büyük Millet Meclisinin itibarini yeniden saglayacagiz. Siyasi Ahlak Kanunu gelecek. Öyle çantacilar, rüsvetçiler, ihale takipçileri... Bunlardan milletvekili olmaz. Milletvekili milletin vekili olacak, milletin derdiyle ilgilenecek. Milletvekilligi zenginlesme, köseyi dönme araci degildir. En önemlisi, bu uyusturucu baronlarini bu ülkeden söküp atacagiz. Kendileri için özel alanlar yarattilar, 'Pudra sekerleri' diyorlar. Nasil sinif atladiklarini, haram paranin insanlari nereye sevk ettigini görüyoruz. Fakirin fukaranin hakkini yersen bu tablo çikar ortaya. Bunu degistirecegiz."

(Bitti)

Kaynak: AA