Kiev'de Bomba Panigi Açiklamasi 'Bitcoin Yollamazsaniz Bombayi Patlatirim'

Ukrayna’nin baskenti Kiev’de kimligi belirsiz sahis gönderdigi maille belediye binasina bomba koydugunu ve kendisine kripto para birimi olan Bitcoin yollanmamasi halinde bombayi patlatacagini belirtti.

Kiev'de Bomba Panigi Açiklamasi 'Bitcoin Yollamazsaniz Bombayi Patlatirim'


Ukrayna’nin baskenti Kiev’de kimligi belirsiz sahis gönderdigi mail ile belediye binasina bomba koydugunu ve kendisine kripto para birimi olan Bitcoin yollanmamasi halinde bombayi patlatacagini belirtti.

Kiev Belediyesi, tarihinde ilk kez bir saldirgan tarafindan Bitcoin üzerinden tehdit edilirken, Kiev Belediyesi Baskan Yardimcisi Vladimir Bondarenko tarafindan bombali eylem hazirliginda oldugunu iddia eden sahsin Kiev Belediyesine attigi mailin dökümü yayinlandi.

Bitcoin yollamazsaniz bombayi patlatirim”

Kimligi henüz belirlenemeyen bir sahis tarafindan yazilan mailde, “Benim adim Edgar Kazaryan. Kiev Belediyesi binasina bomba koydum. Asagida belirttigim hesaba 0,5 Bitcoin göndermezseniz 24 saat içinde bombayi patlatacagim” ifadeleri kullanildi.

Polis birimleri, Kiev Belediyesi binasini acil durum ilan ederek bosaltti ve egitimli köpeklerle genis çapli bomba aramasi baslatildi. Belediye binasinin ne zaman normale dönecegi henüz kesinlesmedi. Bölgede genis çapli güvenlik önlemleri alindi ve sivil vatandaslar binaya yaklastirilmiyor.
Kaynak: İHA