Kayapinar Film Günleri'nin Gala Gecesi Yapildi

Kayapinar Belediyesi tarafindan "Diyarbakir temmuzda bir baska güzel" slogani ile "1. Kayapinar Film Günleri" basladi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, gala gecesine, Vali Yardimcisi Ahmet Yildiz, Kayapinar Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ünal Koç, Baglar Belediye Baskani Hüseyin Beyoglu, AK Parti Diyarbakir Milletvekili Ebubekir Bal, kamu kurumlarinin temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Film günlerine davet edilen ünlü oyuncu, yönetmen ve senaristlerin kirmizi hali üzerinden alana geçisinin ardindan baslayan gala gecesinde, Kayapinar Belediyesi korosu tarafindan Kürtçe ve Türkçe sarkilar seslendirdi.

Kayapinar Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Koç, yaptigi konusmada, 33 medeniyete ev sahipligi yapan kadim kent Diyarbakir'in büyük bir kültürel zenginlige sahip olarak tarihin her döneminde birçok önemli sahsiyet yetistirdigini, önemli bir kültür ve sanat merkezi oldugunu söyledi.

Kayapinar Film Günleri kapsaminda 5-11 Temmuz'da 10 filmi birlikte izleyip, çok kiymetli yönetmenler ve oyuncularla bir araya gelme sansi yasanacagini dile getiren Koç, "Kayapinar Belediyesi olarak her zaman bilimin ve sanatin yaninda olacagiz. Salgin nedeniyle hayati eksik yasadigimiz bir dönemden sonra ara verdigimiz kültür ve sanat etkinliklerimize sizlerle birlikte böylesi güzel bir programla baslamanin mutlulugunu yasiyoruz." diye konustu.

Gala gecesi toplu fotograf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: AA