Kagithane'de Börekçideki Silahli Kavgaya Iliskin Davada 3 Saniga Hapis Cezasi Verildi

Kagithane'deki bir börekçide çikan, ikisi olayla ilgisi bulunmayan 4 kisinin yaralandigi silahli kavgaya iliskin 3 sanigin yargilandigi dava, karara baglandi.

Istanbul 10. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, tutuklu sanik Fuatcan Yildirir, tutuklu müsteki saniklar Kaan Yazici ve Tuncay Baysal ile taraf avukatlari katildi.

Durusmada son savunmasi alinan saniklar beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Davayi karara baglayan mahkeme heyeti, sanik Fuatcan Yildirir ve müsteki sanik Kaan Yazici'yi "haksiz tahrik altinda kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan 6 yil 9'ar ay, müsteki sanik Tuncay Baysal'i ise ayni suçtan 7 yil 6 ay hapis cezasina çarptirdi.

Tutuklu kaldiklari süre ve aldiklari ceza miktarini dikkate alarak saniklarin tahliyelerine karar veren heyet, üzerlerine atili diger suçlardan beraatlerine hükmetti.

-Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, taraflarin önceden birbirlerini tanidiklari ve Tuncay Baysal'in nisanlisinin Kaan Yazici tarafindan rahatsiz edildigi iddiasiyla aralarinda anlasmazlik bulundugu anlatilmisti.

Taraflarin 20 Eylül 2020'de saat 20.00 siralarinda anlasmazlik meselesini konusmak için bir börekçide bulusmayi kararlastirdiklari aktarilan iddianamede, börekçinin önünde tartisan taraflarin birbirlerine ates ettikleri belirtilmisti.

Iddianamede, olayda Kaan Yazici ile Tuncay Baysal'in yani sira konuyla ilgisi bulunmayan 2 kisinin de nereden geldigi belli olmayan kursunlarla vurulduklari ifade edilmisti.

Iddianamede, sanik Fuatcan Yildirir'in "iftira", 2 kisiye karsi "silahla yaralama" ve "tasarlayarak öldürmeye tesebbüs" suçlarindan 18 yildan 36 yila kadar, müsteki saniklar Kaan Yazici ile Tuncay Baysal'in ise 2 kisiye karsi "olasi kastla silahla yaralama" ve "tasarlayarak öldürmeye tesebbüs" suçlarindan 17 yildan 32 yila kadar hapisle cezalandirilmalari istenmisti.

Kaynak: AA