Gaziantep'in Ilk Trafik Egitim Parkinda Egitimler Basladi

Gaziantep’te, çocuklarin erken yasta uygulamali trafik egitimi alarak bilinçli bireyler olarak yetismelerini saglamak adina kisa sürede yapimi tamamlanan Sehitkamil Trafik Egitim Parki’nda egitim faaliyetleri basladi.

Gaziantep'in  Ilk Trafik Egitim Parkinda Egitimler Basladi
Belkis Mahallesi sinirlari içerisinde yapilan Sehitkamil Trafik Egitim Parki, toplam 19 bin 95 metrekare alan üzerine yapildi. Sehitkamil Trafik Egitim Parki içerisinde; 24’er kisilik 2 derslik, 51 kisilik amfi, 1 adet 58 metre uzunlugunda altgeçit ve üstgeçit, trafik sinyalizasyonunun oldugu bölüm, 2 adet kavsak, 1 adet gözetleme kulesi, yaya geçitleri bölümü bulunuyor. Park içerisinde; itfaiye, hastane, okul, akaryakit istasyonu, AVM, AFAD, otobüs duragi gibi küçük yapilarin yer aldigi minyatür bir sehir planlamasi da yapildi. Park içerisinde 650 metre bisiklet yolu da var. Teorik egitimin ardindan uygulamali egitim asamasinda ögrenciler tarafindan park içerisinde bulunacak akülü ve pedalli araçlar kullaniliyor.

Sehitkamil Trafik Egitim Parkinin ilk konugu, Gürteks Mehmet Hayri Özkaya Ilkokulu 4. sinif ögrencileri oldu. Ögrencilere ilk olarak teorik egitim verildi.

Teorik egitiminin ardindan uygulamali egitim verildi.

Ögrenciler, park içerisinde bulunan akülü ve pedalli araçlari kullanarak; trafik isiklari, yaya geçitleri, üst geçitler, alt geçitler ve otobüs duraklari gibi yerlerde nasil davranmalari gerektigiyle ilgili bilgilendirildiler.

Egitimlerin, ögrenciler açisindan önemine dikkat çeken Gürteks Mehmet Hayri Özkaya Ilkokulu Sinif Ögretmeni Sefa Tas, “Sehitkamil Belediyemizin ve Milli Egitim Müdürlügümüzün is birligi çerçevesinde ögrencilerimizi Sehitkamil Trafik Egitim Parki’na getirdik. Buradaki egitimlerin ögrencilerimiz için çok faydali olduguna inaniyorum. Buradaki görevli arkadaslar, ögrencilerimizle yakindan ilgilendiler. Buradaki egitimle ögrencilerimize bir nebze de olsa trafik bilincinin asilandigini ve ilerde kurallara uyan bir yaya ve daha dikkatli bir sürücü olacaklarina inaniyorum. Verilen egitimlerden çok memnun olduk. Böylesine güzel bir organizasyona ev sahipligi yaptiklari için basta Sehitkamil Belediye Baskanimiza ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Bu tür egitimlerin kendileri için önemli oldugunu belirten 4. sinif ögrencisi Zehra Kaplan, “Bugün Sehitkamil Trafik Egitim Parki’na geldik. Burada polis amcamiz tarafindan trafik kurallari hakkinda bilgiler verildi.

Trafik kurallarina uymamiz noktasinda egitimler verildi.

Daha sonra akülü araçlar ve bisikletlerle uygulamali trafik egitimi aldik. Ben ve arkadaslarim için çok eglenceli bir egitim oldu. Buradan aldigimiz egitimler, simdiden bizler açisindan çok iyi oldu. Artik trafik kurallarini biliyoruz, trafikte nelere dikkat etmemiz gerektigini biliyoruz. Buradan aldigimiz trafik egitimleri artik hayatimizin bir parçasi olacak. Burada ögrendigimiz hiçbir sey hafizamizdan silinmeyecek. Aldigimiz egitimlerden mutluyum. Bu parki bize kazandiran Baskanimiza ve bize egitim veren tüm egitmen hocalarimiza çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA