Fransiz Dili Atasesi Vincent Brousse, Çagfen Koleji'ni Ziyaret Etti

Fransa Büyükelçiligi Fransiz Dili Is Birligi Atasesi Vincent Brousse, Çagfen Koleji Kurucu Temsilcisi Serkan Can Zengin’in davetlisi olarak Eskisehir’e geldi.

Fransiz Dili Atasesi Vincent Brousse, Çagfen Koleji'ni Ziyaret Etti
Eskisehir’de bir gün boyunca konaklayan Atase Vincent Brousse, hem Eskisehir’i gezerek kent hakkinda bilgi sahibi oldu, hem de Çagfen Koleji ve Anaçag Anaokulu’nu ziyaret ederek okullarda verilen Fransizca egitimi ile ilgili Serkan Can Zengin ile istisarelerde bulundu.

Fransa Dili Is Birligi Atasesi Brousse Eskisehir’i çok begendigini söyledi

Atase Vincent Brousse’un ziyaretinin ilk gününde Eskisehir turu gerçeklestirildi, Serkan Can Zengin esliginde sehri gezen Brousse, Odunpazari Evleri, Odunpazari Modern Müzesi(OMM), Balmumu Heykeller Müzesi ve Atlihan El Sanatlari Çarsisi’na gitti. Kent hakkinda bilgilendirilen Brousse, Eskisehir’i çok begendigini de ifade etti.

Programin ikinci gününde Çagfen Koleji ve Anaçag Anaokulu’nu ziyaret eden ve yapilan egitim çalismalari hakkinda bilgi alan Atase Brousse, Fransa Büyükelçiligi’nin destegi ile okullarda ve Eskisehir’de yapilabilecek çalismalar ve is birlikleri hakkinda fikirler verdi.

Amaç; Egitim, Kültür ve Sanat Is Birligi

Atase Brousse, Eskisehir’den ve Çagfen Koleji’nden etkilendigini ifade ederek, Fransa Büyükelçiligi olarak Eylül ayi itibariyle basta sinema ve tiyatro olmak üzere ortak egitimler yapilabilecegini, süreç içerisinde diger Fransiz Büyükelçiliklerinin yetkilileri ile bir araya gelinebilecegini belirtti.

Ayrica Atase Brousse, kültür ve sanat gibi konularda is birligi yapmaktan mutluluk duyacaklarini ifade etti.

Kaynak: İHA