Edirneli Pehlivanlar 'Koronavirüs Manisiyle' Son Antrenmanini Yapti

Edirne'de pehlivanlar, 9-11 Temmuz'da gerçeklestirilecek 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri öncesi son antrenmanini gerçeklestirdi.

Edirneli Pehlivanlar 'Koronavirüs Manisiyle' Son Antrenmanini Yapti
Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri Cazgiri Ergun Sevindi, Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü bahçesinde pehlivanlar için olusturulan çayirda antrenman öncesi "koronavirüs" adli maniyi okudu.

"Ana rahminden çiktik geldik pazara, 3 metre kefen aldik geldik mezara. Bu koç yigitlerimizi pehlivanlarimizi sorarsaniz, hiçbir zaman gelmesinler nazara. Kovid insallah 2021'de girsin mezara" manisinin ardindan pehlivanlar, Kirkpinar öncesi son antrenmanini yapti.

Sahi Spor Kulübü Baskani Samil Dogu Delen, AA muhabirine, son yagli güres antrenmanini tamamladiklarini söyledi.

Havanin rüzgarli olmasina ragmen antrenmani gerçeklestirdiklerini anlatan Delen, "Kimi kazagini, kimi tisörtünü giydi, öyle antrenman yaptik. Insallah 660. Tarihi Kirkpinar'da da Edirne'yi madalyasiz birakmayacagiz." dedi.

Delen, pehlivanlarin PCR testinin ardindan duali çayira çikacagini kaydetti.

Sevindi ise salginin pehlivanlari ve güres camiasini bu yil da çok düsündürdügünü belirterek, "Biz de bu düsüncenin ardindan koronaivrüse bir mani yapalim dedik. Tüm pehlivanlarimiza güreslerde basarilar dileriz." diye konustu.

Pehlivan Atakan Makas da salginda zor bir süreç geçirdiklerini söyledi.

Kirkpinar'a iyi sekilde hazirlandigini ve kürsüyü hedefledigini anlatan Makas, "Son yagli antrenmanimizi da yaptik. Hava sartlarindan dolayi kazakla yaptim antrenmani. Insallah bundan sonra güzel bir dinlenmeyle Kirkpinar'a güzel bir sekilde çikacagim." dedi.

Kaynak: AA