Disisleri Bakanligi, Libya'nin Tobruk Kentinde Türk Bayragina Yönelik Çirkin Eylemi Kinadi

Disisleri Bakanligi Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Libya'nin Tobruk kentinde düzenlenen bütçe görüsmeleri sirasinda Temsilciler Meclisi geçici binasi önünde Türk bayragini hedef alan çirkin eylemi siddetle kinadi.

Konuya iliskin sorulan soruya yazili yanit veren Bilgiç, "Libya'nin Tobruk kentinde. 5 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenen bütçe görüsmeleri sirasinda Temsilciler Meclisi geçici binasi önünde bayragimiza yönelik çirkin eylemi siddetle kiniyoruz." ifadesini kullandi.

Bilgiç, menfur eylemin ögrenilmesinin hemen ardindan Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliginin, Libya Disisleri Bakanligi nezdinde, gerekli yazili ve sözlü girisimleri yaptigini hatirlatti.

Bu tür provokasyonlara izin verilmemesi ve benzeri olaylarin tekrarlanmamasi için gerekli önlemlerin alinmasinin da talep edildigini kaydeden Bilgiç, "Söz konusu eylemin, Türk-Libya kardesligini hedef aldigi açiktir. Bagimsizligimizi ve kutsal degerlerimizi temsil eden bayragimiza yapilan bu saldirinin asla amacina ulasamayacagini ve gerekli karsiligi herkesten önce dost ve kardes Libya halkindan görecegini ifade ediyoruz." açiklamasinda bulundu.

Hafter yanlilari, dün, Libya Basbakani Abdulhamid Dibeybe'nin, Tobruk kentini ziyareti sirasinda konvoyun geçecegi yola Türk bayraklari sererek, provokasyon girisiminde bulunmustu.

Kaynak: AA