Çaldigi Bisikletleri Belediye Otobüsüyle Tasiyan Hirsiz Kamerada

Istanbul’da bir hirsiz, park halindeki bisikletleri çalarak belediye otobüsüne yükleyerek tasiyan hirsiz yakalandi. Hirsizin bisikletleri çalmasi ve belediye otobüsüne bindirdigi anlar kameralara yansidi.

Çaldigi Bisikletleri Belediye Otobüsüyle Tasiyan Hirsiz Kamerada
Alinan bilgilere göre Silivri Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, 18 Subat ve 26 Mayis tarihleri arasinda ilçede yasanan bisiklet ve televizyon gibi esyalarin çalinmasina iliskin genis çapli çalisma baslatti.

Yürütülen sorusturma kapsaminda meydana gelen 13 farkli hirsizlik konusu ile ilgili yapilan arastirmalar ve incelenen güvenlik kamera görüntülerinden yola çikan polis, olaylari gerçeklestirdigi tespit edilen D.Ç. adli zanliyi 2 Temmuz’da Büyükçekmece Dizdariye Mahallesindeki bir evde yakalayarak gözaltina aldi.

Operasyonun devaminda çalinti esyalari satin aldigi tespit edilen Z.H., M.E.K. ile B.S. isimli 3 süpheli daha yakalandi. Is yerlerinde yapilan aramalarda çalinti oldugu tespit edilen 5 bisiklet ve 2 televizyon ele geçirildi.

Sorusturmayi genisleten emniyet ekipleri, bisiklet ve televizyon hirsizligina karisan süpheli D.Ç. ile birlikte hareket ettigi belirlenen 2 süphelinin daha hirsizlik olaylarina karistiklari ögrenildi. Kimlik bilgileri belirlenen süphelilerin, farkli suçlardan cezaevinde tutuklu bulunduklari aktarildi.

Konu ile ilgili yakalanan ve haklarinda “Suç Esyasi Satin Almak” suçundan islem yapilan Z.H., M.E.K. ve B.S., emniyetteki ifade islemlerinin ardindan adli makamlarca serbest birakildi. Hirsizlik zanlisi D.Ç. ise “Hirsizlik” suçu kapsaminda 3 Temmuz’da sevk edildigi adli makamlarca tutuklandi.

Öte yandan hirsizlik zanlisi D.Ç.’nin bisiklet çalma anlari ve o bisikleti belediye otobüsünde tasidigi anlar güvenlik kameralarinca da kaydedildi.
Kaynak: İHA