Baskan Gölcan Açiklamasi 'Pandemi Döneminde Bin 73 Kisiye 25 Bin Liralik Destek Kredisi Verdik'

Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin gerçeklestirilen 57’inci olagan genel kurulu seçimlerini sonrasi güven tazeleyerek 9. defa üst üste seçilip baskanlikta 30 yili geride birakan Halit Gölcan, pandemi döneminde bin 73 kisiye 25 bin liralik destek kredisi verdiklerini kaydetti.

Baskan Gölcan Açiklamasi 'Pandemi Döneminde Bin 73 Kisiye 25 Bin Liralik Destek Kredisi Verdik'
Bilecik’te 781 üyenin bulundugu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin bir restoranda düzenlenen 57’inci olagan genel kurulunda fazla katilim olmadi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan genel kurul, yönetim kurulu çalisma, denetim kurulu ve hesap raporlarinin (bilanço-gelir gider tablolari) okunmasiyla devam etti. 7. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birligi Yönetim Kurulu Baskan Vekili Murat Özkarayur’in divan baskanligi yaptigi seçime tek liste halinde giren Halit Gölcan, 9’uncu kez üst üste baskanliga seçildi.

" Esnaf kefalet kooperatifleri esnafimizin can damari"

Yapilan seçim sonrasi bir konusma yapan Halit Gölcan, tüm üyelere tesekkür ederek, "30 yildir baskanlik yapiyorum. Kooperatifimiz iyi bir sekilde, masraf yapmadan para biriktirmekteyiz. Esnafimizin sorunlarini halletmekteyiz. Buna göre 81 milyon lira lansmanimiz var yani o kadar para dagittik. Esnaf kefalet kooperatifleri esnafimizin can damari. Bizler bin 73 kisiye 25 bin liralik destek kredisi verdik. Ben arkadaslarima tesekkür ediyorum, onlari hiçbir zaman mahcup etmedim devamli onlarin yaninda oldum. Onlarin sorunlarini çözmeye çalistim ve devamli yanlarinda olacagim" dedi.



"Bu teskilatin çekirdegi atilacak ilk adim yigitlik oldugunu gördük daha sonra yamaklik geliyor"

Seçime katilan Bilecik Valisi Bilal Sentürk ise, "Köklü bir esnaf teskilatina sahip olabilmek için yani iyi bir sanatkar olabilmek için önce omurgayi insa etmis atalarimiz. Yigitlik dedigimiz kavram mükemmel bir insan olabilmek için omurgali olmak gerekiyor. Dogrunun hakkini savunucu olmak gerekiyor. Bu teskilatin çekirdegi atilacak ilk adim yigitlik oldugunu gördük daha sonra yamaklik geliyor. Üçüncü asamada çiraklik geliyor. Biz bunu egitim programimiza sokmak için ugrasiyoruz. Belli meslek mensuplarinin ticaretle ugrasan insanlarin sanatkarlarin bir araya geldigi küçük bir birlik olarak görmek mümkün degil. Bu toplumun temeli aslinda" dedi.

Konusmalarin sonundan Baskan Gölcan, Vali Sentürk’ü günün anlam ve önemine binaen üzerinde Osmanli Tugrasi bulunan bir tablo hediye etti.
Kaynak: İHA