Atatürk Üniversitesinde Çevrim Içi Üniversite Tanitim Fuari Basladi

Atatürk Üniversitesi, Covid-19 salgini ile mücadele tedbirleri kapsaminda üniversite adaylariyla bir araya geliyor.

Atatürk Üniversitesinde Çevrim Içi Üniversite Tanitim Fuari Basladi
2021 Yüksekögretime Geçis Sinavinin (YKS) ardindan Atatürk Üniversitesinin, üniversite adaylarina dogru ve bilinçli bir tercihte bulunmalarina yönelik olarak baslattigi “Seni Ailemize Bekliyoruz” baslikli Çevrim Içi Üniversite Fuari basladi.

5-9 Temmuz 2021 tarihleri arasinda gerçeklesecek fuar kapsaminda adaylar; akademisyenler ve birim yöneticileri tarafindan programlar, bölümler, konaklama ve burs imkânlari, sosyal ve kültürel faaliyetler, bilimsel ve akademik proje ve etkinlikler, kampüs yasami, ulusal ve uluslararasi akreditasyon ve is birliklerine iliskin olarak canli sohbetler ile bilgilendiriliyor. Etkinligin ilk gününde yüzlerce adayi agirlayan ve yogun ilgi gören programlar ile üniversite tercihine ve Erzurum’a iliskin merak edilen sorular detayli olarak yanitlandiriliyor.

64 Yildir Dinamik ve Çagdas Bir Egitim Veriyor

Kariyer Planlama ve Mezun Izleme Uygulama ve Arastirma Merkez (ATA KARMER) Müdürü Doç. Dr. Neslihan Kulözü Uzunboy’un moderatörlügünde gerçeklesen Çevrim Içi Üniversite Fuarinin açilis konusmasini yapan Atatürk Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ayse Bayrakçeken Yurtcan, Atatürk Üniversitesinin; milli mücadele döneminin en önemli kalelerinden biri olan, bu baglamda tarih kokan mimarisi ve kadim gelenegi ile Türk tarihine, Türk cografyasina 1945 metreden bakan bir sehirde nefes aldigini belirterek: “Üniversitemiz; birçok medeniyet ve kültürün kavsaginda olan Anadolu’nun bekâsi için vakur durusunu sergileyen Erzurum’da 64 yillik gelenegin ve deneyimin senteziyle köklü, büyük, dinamik ve çagdas bir üniversitedir” dedi.

Ögrencilere Özgür, Huzurlu ve Entelektüel Bir Ortam Sunuluyor

Bir üniversite için egitim vermenin ötesinde arastirma, kesfetme, gerçege ve dogruya ulasma çabasinin önemine deginen Yurtcan: “Atatürk Üniversitesi bu sorumlulugun farkindadir ve bütün paydaslariyla beraber ögrencilerinin ve ögretim üyelerinin verimli ve etkin biçimde arastirma yapabilecekleri özgür ve huzurlu, entelektüel bir ortam olusturmustur. Üniversitemiz seçkin akademik ve idari kadrosuyla, ögrencisi ile yakindan ilgilenen, bir aile anlayisi içinde egitim veren sicak bir ortama sahiptir. Böyle bir ortamda mutlu ve verimli olacagina inanan ögrencilerimizi üniversitemizi tanimaya ve ailemize katilmaya davet ediyoruz” seklinde konustu.

Rektör Çomakli: “Atatürk Üniversitesi Rehber Bir Kurumdur”

Atatürk Üniversitesinin ögrencilerin kariyer yolunda önemli bir basamak oldugunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli ise üniversitelerin sadece iyi egitim veren yerler degil ayni zamanda sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri de hayata geçirecekleri, iyi yasama imkâni sunma konusunda da rehber kurumlar olduklarini söyledi.

Aday ögrencilere seslenen Rektör Çomakli: “Bilim ve teknoloji ile kültür, sanat, sosyal hayat, alanlarinda üretici bir ögretimi önceleyen, deger üreten ve paylasan bir üniversite olan Atatürk Üniversitesi bünyesinde; 23 fakülte, 1 yüksekokul, 1 konservatuvar, 12 meslek yüksekokulu, 8 enstitü ve alanlarinda yetkin, donanimli, birikim sahibi seçkin akademik kadrosu ile ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyde egitim yapiliyor. Ayrica rektörlügümüze bagli 38 Arastirma ve Uygulama Merkezi de kendi alanlarinda önemli faaliyetlerde bulunuyor. Bunun yani sira üniversitemiz Açikögretim Fakültesi ve Uzaktan Egitim Merkezi bünyesinde yükseklisans programlari, karma egitim lisans programlari, önlisans programlari ve sertifika programlari ile yaklasik 400 bin ögrencisiyle gelisimini sürdürmeye devam ediyor” seklinde konustu.

Atatürk Üniversiteli Olmak Ayricaliktir”

Yarim asri geride birakan tarihi ve akademik tecrübesiyle Atatürk Üniversitesi ögrencisi ve mensubu olmanin bir ayricalik oldugunu aktaran Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli: “Atatürk Üniversiteli olma sifatini hayatiniz boyunca gururla tasiyacaginiza inaniyorum. Bu vesileyle üniversitemizi tercih edecek olan herkese simdiden hos geldiniz diyor hayatinizin yeni serüveninde hepinize basarilar diliyorum” diyerek konusmasini tamamladi.

Onlarca Program, Aday Ögrencilerle Bulusuyor

Atatürk Üniversitesi YouTube kanalindan canli olarak yayimlanan programlar, sonradan da izlenmesi için kayit altina aliniyor. “Seni Ailemize Bekliyoruz” mottosu ile starti verilen Çevrim Içi Üniversite Fuari 9 Temmuz’a kadar aday ögrencilerini misafir etmeye devam edecek.
Kaynak: İHA