Renkli Merdivenler Kent Estetigine Deger Katti

ORDU – Ordu’nun Fatsa Belediyesi tarafindan merdivenlerde yapilan renklendirme ve güzellestirme çalismalari kentin estetigine deger katti.

Renkli Merdivenler Kent Estetigine Deger Katti
Yaz mevsimi ile birlikte çevre düzenlemesi ve sokak güzellestirme çalismalarini hizlandiran Fatsa Belediyesi, bu yaz görselligi ile iz birakacak renkli merdiven çalismasina imza atarak kent estetigine yeni bir güzellik sundu. Cadde ve sokaklardaki merdivenleri estetik figürlerle renklendiren belediye, yaptigi çalisma ile yeni bir çehre kazandirdigi sehre, modern ve farkli bir hava katti.

Resim ögretmeni, restorasyon teknikeri, grafik ve fotograf sanatçisinin katki sagladigi merdiven boyama çalismasinda eski kilim motifi, çiçek motifi, geometrik motif ve piyano motifi uygulamalari kullanildi. Bolaman, Fatih ve Mustafa Kemal Pasa Mahallesi’nde merdiven boyama çalismasi yapilirken sehrin farkli noktalarinda da bu çalismalarin devam edecegi belirtildi.

Fatsa’yi her anlamda öncü ve örnek kent yapmak adina çalismalara devam ettiklerini söyleyen Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, “Belediye olarak halkimizin huzuru, mutlulugu ve güven içinde yaya ulasimlarini saglamasi için çalismalar yürütüyoruz. Bu yaz farkli bir çalismaya imza attik. Ilçemiz sinirlari içerisinde bulunan merdivenlerin yenileme ve bakim çalismalarini yaparken, ayni zamanda merdivenlerimize estetik bir görünüm kazandiralim istedik. Yenileme çalismalarini gerçeklestirirken küçük dokunuslarla büyük degerler katmak amaciyla merdivenleri degisik figürlerle renklendirdik ve güzellestirdik. Ilçemize görsellik katmasini amaçladigimiz çalisma, simdiden vatandaslarimizin begenisini kazandi. Sirasiyla ilçemizin tamaminda bu çalismayi uygulama karari aldik. Sokaklari renklendirerek kente modern bir hava katan renkli çalismamiza ilgi gösteren tüm hemserilerimize tesekkür ederim ” dedi.

Kaynak: İHA