Nilüfer Doga Ve Bilim Yaz Okulu Basladi

Nilüfer Belediyesi’nin düzenledigi “Nilüfer Doga ve Bilim Yaz Okulu” basladi.

Nilüfer Doga Ve Bilim Yaz Okulu Basladi
Nilüfer Belediyesi, çocuklarin yaz tatili dönemini verimli geçirmeleri için birçok atölye düzenliyor. Bu atölyelerden biri olan ve çocuklarin büyük ilgi gösterdigi “Nilüfer Doga ve Bilim Yaz Okulu” basladi.

5 Temmuz-2 Eylül tarihleri arasinda Balat Atatürk Ormani’nda ve çesitli mahallelerde düzenlenecek olan yaz okulunda bu yil bilim, drama, oryantiring, modern dans, sebzelerle enstrüman atölyeleri gerçeklestirilecek. 7-12 yas arasi çocuklara yönelik olan yaz okuluna katilim bu yil, pandemi sebebiyle sinirli tutuluyor.

Temmuz ayi boyunca Balat Atatürk Ormani’nda sürecek olan “Nilüfer Doga ve Bilim Yaz Okulu”nun ilk gününde bilim, drama ve sebzelerle enstrüman atölyeleri gerçeklestirildi.

Kizilcikli Mahallesi’nden gelen çocuklar bilim atölyesinde, “Çubuk kraker” ve “Domates” deneyleriyle sindirimin yolculugunu ögrendiler. Keyifli anlarin yasandigi drama atölyesinde çesitli oyunlar oynayan çocuklar, sebzelerle enstrüman atölyesinde de sebzelerden çesitli enstrümanlar yaptilar. Nilüfer Doga ve Bilim Yaz Okulu, agustos ayi boyunca da Konakli, Büyükbalikli, Gökçe, Ürünlü, Yolçati, Güngören, Hasanaga, Çali ve Tahtali mahallelerinde düzenlenecek. Yaz okulu kapsaminda düzenlenecek Gümüstepe (Misi) Mahallesi ziyaretiyle Nilüfer’in tarihi ve dogal güzellikleri ile müzelerini kesfedecek olan çocuklar, Nilüfer Belediyesi Kent Bostanlari’ni gezerek de, farkli bir tecrübe yasayacak.
Kaynak: İHA