Kurbanliklar Hayvan Pazarinda Satisa Çikti

Bahçelievler’de kurulan kurban satis alanina sabahin erken saatlerinde Istanbul’a indirilen kurbanliklar alinmaya baslandi. Ilk gün hayvan pazarina 200’ü askin hayvan giris yaparken, kurbanliklarin fiyatlari ise 15 bin ile 30 bin lira arasinda degisiyor.

Kurbanliklar Hayvan Pazarinda Satisa Çikti
Kurban Bayrami’na sayili günler kala Bahçelievler Çobançesme’de kurulan kurban satis alanina ilk gün 200’ü askin hayvan giris yapti. 15 tane çadirin kuruldugu alanda çevre düzenlemeleri devam ederken kurbanliklar da korona virüs önlemleri dogrultusunda pazar yerine alinmaya devam ediyor. Kurbanliklarin çogu Karadeniz Bölgesi’nden Istanbul’a getirilirken, kurban pazarinin ilk gününde satisa sunulan kurbanliklarin fiyatlari 15 bin ile 30 bin lira arasinda degisiyor.

“Kurbanliklarin taliplerini bekliyoruz”

Hayvanlar hakkinda bilgi veren besici Nail Erkmen, “Iki gündür yoldaydik, hayvanlari indirdik. Allah nasip ederse taliplerini bekliyoruz. 60 küsur tane hayvanimiz var en küçügünden en büyügüne kadar 15 bin ile 30 bin lira arasinda bir rakam gözlüyoruz. 450 kilogramdan basliyor, bir tona kadar çikiyor” dedi.

“Hayvana dokunarak, hayvani severek alsinlar”

Hayvan pazarindan hayvan alinmasi gerektigini söyleyen Harun Kipeç, “60 hayvanimiz var burada, durumlari iyi. 400 kilogramla canli agirlik, 900 kilogram arasi degisiyor. Canli hali fiyatiyla da satiyoruz. Ayakta bu sekilde de satiyoruz. Buradan tavsiyem, büyük marketlerden yani bu sekilde kurbanlik kilosuyla almasinlar. Gelsin burada hayvan pazarinda kurbanina dokunsun, hissetsin, sevsin o sekilde alsin” diye konustu.

“300 kilogram ile 1 ton arasinda degisiyor”

Hayvanlarina çok emek verdigini belirten Mehmet Çamkiran ise “Yaklasik 90 tane hayvan getirdim. Bahçelievler Çobançesme’de su anda yerimiz burada. Satmak için geldik, insallah satariz. 300 kilogram ile 1 ton arasinda degisiyor, fiyat araligi da ortalama 15 bin lirayla 30 bin lira arasinda fiyatlarimiz var. Hepsi dolgun, güzel. 1 senedir hemen hemen 1 yil emek verdik, besledik hayvanlarimizi. Bu sene kurbanlik hayvan az memleketimizde” seklinde konustu.

“Çok büyük zorluklarla büyütüyorlar”

2 kisilik bir kurban istedigini söyleyen vatandas Hasan Ertan, “Kurban bakmaya geldik. Fiyatlari ögrenelim dedik. Allah nasip ederse kesecegiz. Fiyatlarda çok pahali yalniz. ‘Köylü kazanamiyorum, vatandas alamiyorum’ diyor. Onlara da hak veriyoruz arpa pahali, zaman pahali, yem pahali. Çok büyük zorluklarla büyütüyorlar. Ben de bir köylü çocugu olarak bunlara hak veriyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA