Kepçe Kulak Ve Burun Estetigi Ameliyatlari

Kulak Burun Bogaz (KBB) Hastaliklari ve Bas-Boyun Cerrahisi Uzmani Opr. Dr. Davut Tepe, özellikle gençlerin olusturdugu görüntüden ötürü sikayetçi oldugu kepçe kulak ve burundaki kemer görüntüsünden yapilacak olan operasyon ile kurtulabilecegini, kisinin hem psikolojik hem de saglik açisindan önemli faydalar görecegini söyledi.

Kepçe Kulak Ve Burun Estetigi Ameliyatlari
Burunda olusan kemer ya da farkli bir durumdan dolayi olusan kiriktan ötürü yatarken nefes almakta zorlananlar, bunun yaninda kepçe kulak problemi yasayanlara tavsiyelerde bulunan Büyük Anadolu Hastaneleri KBB Hastaliklari ve Bas-Boyun Cerrahisi Uzmani Opr. Dr. Davut Tepe, "Günümüz teknolojisiyle yapilacak olan estetik girisim ile kisi hem sagligina kavusur, hem sosyal iletisimi kuvvetlenerek kendine olan güvenini artirir" dedi.



“Psikolojik etkisi”

Kepçe kulak ve burun estetigi olan hastalarin tedavi sonrasi yasadigi mutlulugu gördükçe kendisinin de ayri mutlu oldugunu dile getiren Opr. Dr. Davut Tepe, "Bazi çocuklar kulaklarinin boyutlarina veya biçimine takilarak kendini mutsuz hisseder. Kulaklarinin gereginden fazla büyük, asimetrik, öne egik veya sarkik olmasindan sikayetçi olabilirler. Kulaklarindaki bir düzensizligi insanlar uzun saçlari ile örtbas edebilirler ancak bu geçici bir çözümdür. Kulaginin sekli onun için utanç verici bir duruma dönüsebilir. Bu durumdan ötürü alay konusu olmasi da psikolojik olarak büyük etkisi bulunmaktadir" diye konustu.



“Özgüveniniz yerine gelsin”

Opr. Dr. Davut Tepe, “Burunda kemer dedigimiz durum da ise hem görüntü olarak sekil bozuklugu oluyor hem de saglik açisindan nefes alip vermede zorlanma yasaniyor. Bu durumlar karsisinda kepçe kulak ve burun estetigi ameliyati birçok insan için bir kurtulus yolu olarak görülebilir. Operasyon bölgesinde neredeyse hiç bir iz kalmaz. Dogal görünümlü sonuçlar elde edilir. Özgüveninizi ve benlik sayginizi artirirsiniz. Alay konusu olmanizi önleyebilirsiniz. Bu anlamda operasyon için uygun olup olmadiginiz konusunda doktorunuzdan destek alabilirsiniz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA