Kapikule Gümrük Sahasinda Gurbetçi Yogunlugu Yasaniyor

Yurt disinda yasayan ve yillik izinlerini Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçilerin Kapikule Sinir Kapisi'ndan girisleri sürerken kapida zaman zaman yogunluk olusuyor.

Tatillerini Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçilerin, ana vatana gelisleri yogun sekilde devam ediyor.

Kovid-19 salgini nedeniyle geçen yil Türkiye'ye gelemeyen çok sayida gurbetçi, salginin etkisinin azalmasiyla vatan özlemini gidermek için sila yoluna çikti.

- "Sinirdan geçince tüylerin heyecandan diken diken oluyor"

Almanya'dan gelen Aydin Kaya, AA muhabirine Türkiye'ye geldigi için mutlu ve huzurlu oldugunu söyledi.

Sinirdan geçince duygulandigini belirten Kaya, "Cennete gelmek nasil oluyor ise öyle hissediyorum. Aile olarak çok mutluyuz. Sinirda biraz bekleyebiliyoruz. Seve seve beklerim. Sinirdan geçince tüylerim heyecandan diken diken oluyor. 51 senedir gidip geliyorum, her seferinde ayni hissi yasiyorum." dedi.

Turan Yildiz ise geçen yil salgin nedeniyle memleketine gelemedigini bu yil ailesiyle birlikte ülkeye giris yaparken duygulandiklarini anlatti.

Sevdikleriyle hasret gidereceklerini ifade eden Kaya, "Memleket gibisi var mi? Gezebilecegimiz yerleri gezecegiz. Ayasofya Camisi açildi, oraya gidecegiz. Türkiye'nin tüm güzelliklerini yasamaya çalisacagiz." diye konustu.

Turgay Yalçinkaya da yolculuklarinin sorunsuz geçtigini belirterek, "Salgin nedeniyle geçen yil gelememistik. Bu yil büyük bir hasretle geldik. 3 hafta kalacagiz. Özlem giderecegiz, tatilimizi yapip ailemizle güzel zaman geçirecegiz." seklinde konustu.

Kaynak: AA