Hollanda'da Amsterdam Ayasofya Camisi'ne Saldiri

Hollanda'da Milli Görüs Federasyonuna bagli Amsterdam Ayasofya Camisi'nin camlarinin dün gece bira sisesiyle kirildigi bildirildi.

Hollanda'da Amsterdam Ayasofya Camisi'ne Saldiri
Federasyon'dan yapilan açiklamada, hem cami yönetiminin hem de cemaatin caminin güvenliginden endise ettikleri kaydedildi.

Ülkede artan nefret söylemleri ve irkçi saldirilara dikkat çekilen açiklamada, geçen yildan bu yana caminin ikinci kez saldiriya ugradigi ifade edildi.???????

Açiklamada, güvenlik güçlerinden ve ülke yönetiminden, bu tür irkçi saldirilara karsi ayrim yapmadan karsi çikmalari ve gerekli tedbirleri almalari çagrisi yapildi.

Ayasofya Camisi Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Gazi Cirik, AA muhabirine yaptigi açiklamada, dün gece caminin camlarinin bira sisesiyle kirildigini söyledi.

Cirik, "Emniyet güçleri ve politikacilardan bu tür saldirilara karsi caydirici önlemler almalarini bekliyoruz." dedi.

Kamera görüntülerini polisle paylastiklarini belirten Cirik, saldirganin bir an önce yakalanmasi durumunda cemaat olarak kendilerini güvende hissedeceklerini dile getirdi.

Daha önce Federasyona bagli diger camilere de benzer saldirilar oldugunu belirten Cirik, kalici çözüme politikacilarin ve güvenlik birimlerinin alacaklari tedbirlerle ulasilabilecegini kaydetti.???????

Amsterdam Ayasofya Camisi Aralik 2020'de de saldiriya ugramisti.

Kaynak: AA