Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan Açiklamasi 'Bu Yil Açikçasi 3 Bin Civarinda Pehlivan Katilimi Bekliyorum'

Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan, 9-11 Temmuz tarihlerinde gerçeklesecek 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri'ne 3 bine yakin pehlivanin katilmasini bekledigini söyledi.

Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri'nde görev yapacak davul zurna ekibi, geleneksel kiyafetleriyle Edirne Belediyesi'nin önüne gelerek, Belediye Baskani Gürkan'i karsiladi.

Ekip, geleneklere uygun sekilde Gürkan'i Sarayiçi Er Meydani'nda yapilacak güreslere davet ederken, Gürkan'da ekip seflerine bahsis verdi.

- "2014'ten beri her yil üst üste gelen rekorlarla gidiyoruz"

Gürkan, gazetecilere yaptigi açiklamada, Kovid-19 salgini nedeniyle geçen yil Kirkpinar'in yapilamadigini, pehlivanlarin ve güresçilerin Kirkpinar'i özlemle bekledigini söyledi.

Kirkpinar'in güzel bir sekilde yapilmasi için gerekli çalismalari yaptiklarini ve yogun bir pehlivan katilimi beklediklerini dile getiren Gürkan, "2014'ten beri her yil üst üste gelen rekorlarla gidiyoruz. 1600-1700'lerle baslamistik, 2 bin 400 küsürle kapattik 2019'da. Bu yil açikçasi 3 bin civarinda pehlivan katilimi bekliyorum. Çünkü hem pehlivanlarin büyük bir özlemi hem de seyircilerin, vatandasin büyük bir özlemi var." seklinde konustu.

- Davul-zurnali davete bir günlük ara

Gürkan, davul-zurna ekibinden, Kütahya'da meydana gelen trafik kazasinda sehit olan Edirneli polis memuru Serhan Aliskan'in anisina saygi göstermek için davul-zurnali davete bir gün ara verilmesini istedi.

Ekip, yarindan itibaren 9 Temmuz'a kadar kentin cadde ve sokaklarinda dolasip, Kirkpinar'in baslayacagini geleneksel yöntemlerle duyuracak.

Kaynak: AA