Çanakkale, Covid-19 Asilamasinda Ikinci Sirada

Saglik Bakani Dr. Fahrettin Koca, nüfusa göre en çok korona virüs (Covid-19) asisi yapilan iller arasinda Çanakkale’nin ikinci sirada yer aldigini açikladi.

Çanakkale, Covid-19 Asilamasinda Ikinci Sirada
Saglik Bakanligi koordinasyonunda Çanakkale Merkez ve ilçelerinde yürütülen asi çalismalarinda mobil saglik ekipleri ve yeni kurulan asi çadirlari ile daha fazla kisiye ulasildi. Çanakkale’deki asilamalarda birinci dozda 324 bin 778, ikinci dozda ise 171 bin 195 kisi olmak üzere toplam 513 bin 873 asilama rakamina ulasildi. Saglik Bakani Dr. Fahrettin Koca’nin yaptigi açiklamaya göre, nüfusa göre en çok asi yapilan iller arasinda Çanakkale ikinci sirada yer aliyor.

Konuya iliskin Çanakkale Il Saglik Müdürlügü’nden yapilan yazili açiklamada, “Ilimizdeki asilama faaliyetleri sikintisiz bir sekilde yürütülmektedir. Vatandaslarimizin da bu konudaki duyarliligi ve destekleri sayesinde ilimiz nüfusuna göre asilamada önemli bir rakama ulastik. Asi çalismalarina destek veren tüm vatandaslarimiz olmak üzere, gece gündüz demeden mesai basinda olan saglik çalisanlarimiza tesekkür ediyoruz. Hep birlikte mücadele ederek asi ile toplumsal bagisikligi elde edecegiz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA