Büyükçekmece'de Deprem Riski Tasiyan 5 Bina Yikildi

Büyükçekmece'deki kentsel dönüsüm çalismalari kapsaminda 19 Mayis Mahallesi'nde 5 riskli yapinin yikimi, belediye ekiplerinin gözetiminde gerçeklestirildi.

Büyükçekmece Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, depremde zarar görebilecek riskli yapilar yikilip yenileniyor.

19 Mayis Mahallesi'ndeki 5 riskli binanin yikimini yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediye Baskani Hasan Akgün, yaptigi açiklamada, ilçede kentsel dönüsüm çalismalarinin tüm hiziyla devam ettigini söyledi.

Deprem meydana gelmeden önce yikim çalismalarini baslattiklarini belirten Akgün, "7,2- 7,4- 7,8 büyüklügündeki depremde yikilabilecek binalarin tamamini yikmadan bize uyku haram. Çünkü hiçbir vatandasimizin en ufak bir zarar görmesini istemiyoruz. 2004'ten bu yana israrla devam ediyoruz. Yaklasik 30 bin konutumuzun deprem nedeniyle tespitleri yapilmisti. Tamami yikilip yenilendi." ifadelerini kullandi.

Akgün, Büyükçekmece'de deprem yasanmadan kentsel dönüsüm çalismalarinin tamamlanmasi için tüm kurumlarin ortaklasa çalismasini istedi. Büyükçekmece'de bütün binalarin dis cephelerinin beyaz olmak zorunda oldugunu hatirlatan Akgün, "Bunlar meclis kararina baglanmis, imar planlarina baglanmis islerdir. Ayni zamanda çati örtüsü eskiden kirmiziydi. Simdi de yesil ve mavi olarak 15 yildan beri devam ediyor. Halkimiz da müteahhitlerimiz de mimar, mühendislerimiz de buna uyuyor. Sehrin estetiginin degistirilmesi, sehre yeni bir çehre verilmesi noktasinda mimar, mühendis ve müteahhitlerimize tesekkür ediyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA