Bursa Merkezli 3 Ilde 'Change Araç' Operasyonunda 15 Süpheli Yakalandi

Bursa merkezli 3 ilde, kullanilamaz hale gelen veya hurdaya ayrilan araçlarin sasi numaralarini yurt disindan getirdikleri benzerleriyle degistirerek sattiklari iddia edilen 15 zanli gözaltina alindi.

Bursa Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Oto Hirsizligi Büro Amirligi ekipleri, oto hirsizligi, çalinti araçlarin parçalanmasi, satilmasi ve sasi numaralarinin degistirilmesi suretiyle piyasaya sürülerek haksiz kazanç elde edilmesine iliskin "Komsu-1" adi verilen çalisma baslatti.

Yasa disi yollarla yurda sokulan çalinti, agir hasarli araçlari "change" yöntemiyle sorunsuz ve satilabilir hale getirdikten sonra ilan verip ya da tanidiklar vasitasiyla piyasaya sürdükleri iddia edilen süphelilerin, piyasa degeri yaklasik 10 milyon lira olan 50 aracin sasi numaralarini degistirdigi tespit edildi.

Es zamanli operasyonda, birçogunun suç kaydi bulunan zanlilardan S.K, Giresun'da, H.I.T, Edirne'de, S.M.S, R.S.S, G.S, K.K, C.A, Ü.Y, M.S, T.T, B.B, S.Y, N.O, M.Y. ve E.T. ise Bursa'da yakalandi.

Zanlilarin ev ve is yerlerinde yapilan aramalarda ise "change" isleminde kullanilan numaratör, çok sayida doküman, 5 ruhsatsiz tabanca, 3 av tüfegi, 1200 fisek, 82 av tüfegi kartusu ele geçirildi. Bunlarin yani sira suçtan kazanildigi tahmin edilen 150 bin lira degerinde ziynet esyasi, 14 bin lira, 7 bin 200 avro, 15 bin dolar, 2 dizüstü bilgisayar ve 28 cep telefonuna el konuldu.

Emniyette islemleri tamamlanan zanlilar, adliyeye sevk edildi.

Kaynak: AA