Yuntdagi'nda Yol Çalismalari Aigai'den Basladi

Türkiye’nin kültürel miraslarinin gün yüzüne çikarilmasi ve tanitilmasi için desteklerini esirgemeyen Manisa Büyüksehir Belediyesi, Aigai Antik Kenti ile Yuntdagi Köseler Mahallesi arasinda baglantiyi saglayan yolda asfalt çalismasi yapiyor.

Yuntdagi'nda Yol Çalismalari Aigai'den Basladi
Manisa’nin Yunusemre ilçesi Yuntdagi bölgesindeki Köseler Mahallesi’nde yer alan Aigai Antik Kenti’nin gün yüzüne çikarilmasi için 2004 yilindan beri kazi çalismalari devam ediyor. Günümüzden yaklasik 2800 yil önce kurulan Aigai Antik Kenti’nde yürütülen kazi çalismalarinda önemli eserlere ulasildi. Her yil binlerce insanin ziyaret ettigi, cografyamizin kültürel mirasi açisindan önemli bir degere sahip olan Aigai Antik Kenti’ne ulasimin daha rahat bir sekilde saglanmasi amaciyla Manisa Büyüksehir Belediyesi de, Antik Kent ile Yuntdagi Köseler Mahallesi arasinda baglantiyi saglayan yolda asfalt çalismasi yapiyor. Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu da, Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskani Kurtulus Kuruçay, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Ögretim Üyesi Aigai Kazi Baskani Doç. Dr. Yusuf Sezgin ve bölge muhtarlari ile birlikte yürütülen yol çalismasini inceledi.

Yapilan yol çalismasiyla birlikte Aigai Antik Kenti’ne ulasimin daha rahat bir sekilde olacagini belirten Manisa Celal Bayar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Ögretim Üyesi Aigai Kazi Baskani Doç. Dr. Yusuf Sezgin, “17 yildir kazi yapiyoruz ama günden güne giderek artan bir ziyaretçi potansiyeli var. Suan, yilda 10 binin üzerinde ziyaretçi burayi ziyaret ediyor. Tur obüsleri girip çikiyor. Buradaki en büyük sorun araçlarin geçisisinde çok ciddi sorun yasiyorduk. Yeni çalismayla beraber yolun çok rahatladigini gördük. Ben, bu açidan, Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün’e çok tesekkür ediyorum. Burasi çok önemli potansiyele sahip bir yer. Artik, insanlar daha güvenli bir sekilde kenti ziyarete gelebilirler” dedi.

Kaynak: İHA