Uluslararasi Kahramanmaras Edebiyat Yolu Bisiklet Yarislari Tamamlandi

Ikinci gün etaplarini erkeklerde Mogol Jambaljamts Sainbayar, kadinlarda Rus Anastasiia Chursina ilk sirada tamamladi.

Kahramanmaras'ta gerçeklestirilen Uluslararasi Kahramanmaras Edebiyat Yolu Bisiklet Yarislari'nin ikinci gün etaplari sonunda erkeklerde Mogol Jambaljamts Sainbayar, kadinlarda ise Rus Anastasiia Chursina birinci sirada yer aldi.

Gençlik ve Spor Bakanligi ile Türkiye Bisiklet Federasyonunun destekleriyle Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi tarafindan gerçeklestirilen organizasyonda, ikinci gün etaplari tamamlandi.

Kadinlarda 45 sporcu 97 kilometre, erkeklerde ise 130 sporcu 156 kilometre pedal çevirdi.

Ikinci gün etaplari sonunda erkeklerde Trengganu Cycling takimindan Jambaljamts Sainbayar birinci sirada yer aldi. Yine Trengganu Cycling takiminin Eritreli sporcusu Metkel Eyob ikinciligi, Salcano Sakarya Büyüksehir Belediyespor'un Ukraynali bisikletçisi Mykhaylo Kononenko üçüncülügü elde etti.

Kadinlarda Anastasiia Chursina birincilige, Ukrayna'dan Olena Sharga ikincilige ve yine Ukrayna'dan Olga Shekel ise üçüncülüge ulasti.

Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör, yarislarin ardindan düzenlenen ödül töreninde yaptigi konusmada, ilki gerçeklestirilen organizasyona gösterilen ilginin sevindirici oldugunu söyledi.

Kahramanmaras'in kadim ve birçok alanda marka degeri bulunan müstesna kentlerden birisi oldugunu aktaran Güngör, söyle devam etti:

"Bu sehir siir ve edebiyatin baskenti, bu sehir Dulkadiroglu Beyliginin baskenti, bu sehir dondurmanin baskenti. Biz, siir ve edebiyatin baskenti olan sehrimizin sadece ulusal düzeyde degil uluslararasi düzeyde de tanitimini gerçeklestirmek için çok ciddi bir çalisma yaparak UNESCO yolculugumuzu devam ettiriyoruz. Siir ve edebiyatin baskenti Kahramanmaras'imizin her alanda marka oldugunu bir kez daha tescillemis olacagiz. Siir ve edebiyati yolla bulusturduk. Yol, özlem demektir, hasret demektir, beklemek demektir, kavusmak demektir, medeniyet demektir. Iste siir ve edebiyatla bulusturdugumuz 'Edebiyat Yolu', bir bisiklet turnuvasina ev sahipligi yapti."

Güngör, Kahramanmaras Edebiyat Yolu'nun, sehrin yetistirdigi çok degerli sair ve yazarlarin ismini tasiyan müstesna bir güzergaha sahip oldugunu kaydetti.

Konusmalarin ardindan yarislarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Törene, Kahramanmaras Valisi Ömer Faruk Coskun, AK Parti Kahramanmaras Milletvekili Imran Kiliç ile AK Parti Il Baskani Firat Görgel de katildi.

Törenin ardindan Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan çekilisle 46 kisiye bisiklet hediye edildi.
Kaynak: AA