Küresel Gazeteciler Konseyinin 'Küresel Basari Ödülleri' Sahiplerini Buldu

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) tarafindan, Anadolu Ajansinin da içinde bulundugu bazi kurum, kurulus ve kisilere "Küresel Basari Ödülü" verildi.

Yurt içi ve disindaki 100'den fazla gazeteciyi bir araya getiren "KGK Alanya Bulusmasi" programi kapsamindaki ödül töreni Alanya'da gerçeklestirildi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda hayatini kaybeden gazeteciler için saygi durusunda bulunuldu, ardindan Istiklal Marsi okundu.

IKBY Azinliklardan Sorumlu Bakani ve Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Aydin Maruf Selim, törende yaptigi konusmada, Türkiye'nin çok önemli bir ülke oldugunu belirterek, "Irakli Türkmenler olarak her zaman Türkiye ile Irak arasindaki iliskilere destek veriyoruz." dedi.

Medyanin önemine deginen Selim, "Anadolu Ajansi basta Türkmenler olmak üzere tüm mazlum insanlarin sesi olmustur. Orada olan o mazlumlarin sesini Türkiye basta olmak üzere tüm dünyaya aktarmistir. O yüzden sükranlarimizi bildiriyoruz." diye konustu.

AA Yönetim Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Serdar Karagöz de Konseye ödül için tesekkür etti.

AA'nin 101 yasinda oldugunu belirten Karagöz, "Önümüzdeki dönemde dünyada daha fazla ses getiren bir Anadolu Ajansi olacak." ifadesini kullandi.

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Baskan, her gazetecinin toplumda kanaat önderi oldugunu dile getirdi.

KGK Genel Baskani Mehmet Ali Dim ise Konseyin yurt içinde basin meslek örgütü olarak mesleki anlamda birlik, beraberlik ve dayanismayi saglamak için faaliyet gösterdigini, yurt disinda ise üyelerinin katkilariyla olusan medyanin etkin gücünü Türkiye'nin kamu diplomasisi faaliyetlerine destek vermek için kanalize ettigini aktardi.

- "Küresel Basari" ödülleri verildi

Konusmalarin ardindan, Türkmen Bakan Aydin Maruf Selim'e, AA'ya, Ampute Futbol Milli Takimi ile salginda hayatini kaybeden Konseyin kurucularindan gazeteci Veli Altinkaya anisina "Küresel Basari Ödülü" verildi.

Türk Konseyi Genel Sekreter Yardimcisi Ömer Kocaman'a, Konseyin Arnavutluk temsilcisi Anisa Bahiti'ye, Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel'e, Alanya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mehmet Sahin'e, is insani Ugur Sipahioglu ve Hasan Uysal'a "sükran" plaketleri takdim edildi.

Kaynak: AA