Karatay'da Trafik Egitim Parki'nin Yapimi Sürüyor

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesinin çocuklara trafik konusunda eglenceli bir egitim ortami olusturma hedefiyle ilçede yapimina basladigi “Trafik Egitim Parki”nin insaati devam ediyor.

Karatay'da Trafik Egitim Parki'nin Yapimi Sürüyor
Karatay Belediyesi tarafindan çocuklarin trafik egitimini severek ögrenmeleri amaciyla yapimina basladigi “Karatay Trafik Egitim Parki”nin insaati sürüyor. Ulubatli Hasan Mahallesi’nde 8 bin 900 metrekarelik alan üzerinde insa edilen ve minyatür bir sehrin canlandirilacagi park için çalismalar yaz aylarinin gelmesiyle birlikte daha da hizlandi. Çocuklara trafik egitiminin verilmesinin yani sira vatandaslarin yesil alan ile sosyal yasam alani ihtiyacini karsilayacak proje kapsaminda simülasyon merkezi, gözetleme kulesi, trafik egitim parkuru, tünel, yaya üst geçidi, kavsak, yaya geçitleri, mini otopark alani ve kafeterya bulunacak. Ayrica park içerisinde ailelerin dinlenebilecegi yari açik oturma alanlari, bisiklet yolu, mini amfi, açik otopark alani ile çocuk oyun alani da yer alacak. Özellikle yesil alanlarin ön planda tutuldugu “Trafik Egitim Parki” projesiyle çocuklar, trafik kurallarini akülü araçlar kullanarak ve eglenerek ögrenecek. Aileleri de yürüyüs yapip hos vakit geçirecekleri bir alana daha kavusmus olacaklar. Çalismalarin hizlandigi “Trafik Egitim Parki”nin kisa süre içerisinde tamamlanarak hizmete açilmasi hedefleniyor.

Baskan Kilca’dan Trafik Egitim Parkin’da inceleme

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca da yapimi süren parkta inceleme yaparak yürütülen çalismalar hakkinda bilgi aldi. Belediye olarak Karatay’in yesil kusaklar, parklar ve sosyal yasam alanlariyla çok daha güzellesmesi için çabaladiklarini söyleyen Baskan Hasan Kilca, her gün meydana gelen trafik kazalarinin hem maddi hem de manevi bedellerinin oldukça agir oldugunu belirterek trafik kültürünün daha küçük yaslarda kazandirilmasi gerektigine vurgu yapti. Hasan Kilca, “Sehirlerimiz gelisip nüfusumuz arttikça trafik sorunu da hayatimizin önemli bir parçasi haline geldi. Dolayisiyla trafik egitim standardimizi daha da artirmamiz gerekiyor. Bunu yapmanin en güzel yolu da çocuklarimiza küçük yaslarimizdan itibaren trafik kültürünü verebilmekten geçiyor. O yüzden da Trafik Egitim Parki projemizi önemsiyoruz. Çocuklarimiza uygulama anlaminda gelecekte çok sey katacagina inaniyoruz. Parkimiz hem trafik egitiminin temelinin atilacagi hem de ailelerimizin eglenip dinlenecegi çok güzel bir park olacak insallah. Amacimiz, çocuklarimiza birer yetiskin olduklarinda araçlariyla veya yaya olarak trafikte karsilasabilecekleri her türlü senaryo karsisinda nasil davranmalari gerektiklerini trafik kurallari isaret ve levhalariyla eglendirerek ögretmektir. Trafik Egitim Parki ile çocuklarimiz, trafik kurallarini yaparak-yasayarak ve eglenerek ögrenecek. Trafik isiklarindan, kavsaklara, arabalarina ve her türlü materyallerin bulundugu trafik egitim alani sayesinde çocuklarimiz ve ögrencilerimiz bu parkta hem eglenecek hem de ögrenecekler. Parkimizi en kisa sürede tamamlayip hemsehrilerimizin hizmetine sunacagiz. Trafik Egitim Parki’mizin Konya’miza ve Karatay’imiza hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA