'Dermo Romatoloji Güncelleme' Zirvesi Online Yapildi

Türk ve ABD’li akademisyenlerin isbirligi ile “Istanbul Dermato-Romatoloji Güncelleme Zirvesi” online olarak gerçeklestirildi.

'Dermo Romatoloji Güncelleme' Zirvesi Online Yapildi
Amerika Birlesik Devletleri’ den Brown Üniversitesi ile Türk Akademisyenler is birligi yapip “Istanbul Dermato-Romatoloji Güncelleme Zirvesi”ni düzenledi.

Zirvenin Genel Sekreterligini ise Balikesir Üniversitesi Tip Fakültesi Fiziksel Tip ve Rehabilitasyon Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Nilay Sahin yapti.

Almanya, Avusturya, Belçika, Ingiltere’ de Klinik çalismalar yapan, basarili akademik çalismalari ile daim ülkesini ve kurumunu temsil etmeyi kendisine görev bilen, hastalarini her zaman bütüncül yaklasan Prof. Dr. Nilay Sahin düzenlenen organizasyon ile ilgili bilgiler verdi.

Prof. Dr. Sahin yaptigi açiklamada; “Düzenlemis oldugumuz zirveye dünya çapinda alaninda uzman konusmacilar katildi.

Zirvede güncel bilgiler degerlendirildi ve yeni teknolojiler konusuldu. Ilki geçen yil düzenlenen zirvenin baskanligini “Amerika’dan Brown Üniversitesinden Prof. Dr. Abrar A. Qureshi ve Marmara Üniversitesi Tip Fakültesinden Prof. Dr. Tuncay Duruöz” yapmisti. Bu yil düzenlenen “Istanbul Dermato-Gastro-Romatoloji Güncelleme Zirvesi” online platformda gerçeklestirdik. Bu güncelleme zirvesine uluslararasi bilimsel taninirligi olan akademisyen konusmacilar katildi.

Toplantimizda yerli ve yabanci toplam 80 hoca konusmaci ve oturum baskani olarak görev aldi. Katilimcilarin hem Amerika gibi dünyanin öteki ucundan olmasi hem de Türkiye’nin dört bir yanindan olmasi bizleri mutlu etti. Bu yilki toplantimizda tipta asil olan hastaya bütüncül yani her yönüyle yaklasmaktir kavrami ön plandaydi. Karsimiza gelen hastanin sadece romatolojik sorunlariyla ilgilenmek iyi bir tedavi için yeterli degildir. Hastanin gözüyle de, karniyla da, cildiyle de, akcigerleriyle de ilgilenmek, o sorunlari da anlamak ve tedavi etmek gerekir. Iste bu toplanti bize bunu gösterdi. Bunun ne kadar önemli oldugunu, hastaya bütüncül yaklasimin degerli oldugunu anlatildi. Ben akademik çalismalarima nefesim ve gücüm yettigi sürece devam etmek ve elde ettigim akademik bilgilerimi de benim için isim içinde her seyden önde gelen hastalarima aktarmak istiyorum. Görev yaptigim Balikesir Üniversitesi’nin de hep en iyi olmasi için çalismalarima devam edecegim” dedi.

Kaynak: İHA