Usak'ta Çikan Orman Yangini Kontrol Altina Alindi

Usak’ta yerlesim yerlerini de tehlike altina alan orman yangini, yaklasik 5 saatlik çalismanin ardindan kontrol altina alindi. Yanginda 15 hektar alan yanarken sogutma çalismalari devam ediyor.

Usak'ta Çikan Orman Yangini Kontrol Altina Alindi


Yangin, Usak merkeze bagli Gögem köyünde Gögem Göleti yakininda bulunan ormanda çikti. Rüzgarin etkisiyle de hizla büyüyen yangin, kisa sürede gölet yaninda bulunan yerlesim yerlerini de tehlike altina aldi. Yangina Usak Orman Isletme ekipleri, Usak Havaalani itfaiye ekipleri, çevre il ve ilçelerden toplamda 20 arazöz, 4 suikmal, 4 ilk müdahale araci, 6 is makinasi ve 12 teknik elemanla çok sayida itfaiye ekibi müdahale etti.

Yangin bölgesinde açiklamalarda bulunan AK Parti Milletvekili Ismail Günes, yanginin kontrol altina alindigini aktardi. Rüzgar nedeniyle yanginin hizla büyüdügünü de aktaran Günes, “Evlere çok yakin bir noktada çikan yangin, bir eve siçradi. Itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle de büyümeden söndürüldü. Allah’a sükürler olsun ki, bir can kaybimiz olmadi. Kontrol altina aldigimiz bu yangini da kisa sürede söndürecegiz. Ben burada söndürme çalismalarina katilan tüm ekiplerimize, gönüllü olarak da destek veren tüm hemsehrilerimize çok tesekkür ediyorum. Usakli hemsehrilerimize çok geçmis olsun diyorum." dedi.



AK Parti Usak Il Baskani Fahrettin Tugrul ise, devletin bütün imkanlarinin yangin için seferber oldugunu belirtti.

Öte yandan meydana gelen yanginda toplamda 15 hektar alanin yandigi ögrenildi. Ayrica yanginin siçradigi 1 ev ise ekiplerin hizli müdahalesi sonucunda fazla büyümeden söndürüldü.
Kaynak: İHA