Veteriner Hekimlerin Mezuniyet Heyecani

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi’nden 2020-2021 akademik yilinda mezun olmaya hak kazanan ögrenciler, gerçeklestirilen tören ile belgelerini aldi.

Veteriner Hekimlerin Mezuniyet Heyecani
Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Bursa Vali Yardimcisi Mustafa Özsoy, Bursa Uludag Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, Osmangazi Kaymakami Zafer Orhan, Askerî Veteriner Okulu ve Egitim Merkezi Komutani Albay Gürsoy Durmaz, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Irfan Kiristioglu, Prof. Dr. Adem Dogangün, Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, Veteriner Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hüseyin Yildiz, Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ilhan Turgut, akademisyenler, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, mezun ögrenciler ve aileleri katildi.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, veteriner hekimlerin öneminin günümüzde çok daha iyi anlasildigina isaret etti. Devletin de artik bu konuda ciddi adimlar attigini söyleyen Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz; “11. Kalkinma Plani’nin stratejik hedefleri arasinda öncelenen 7 alan vardi. Pandemi sonrasinda buraya bir alan daha eklendi. O da gida arz güvenligidir. Bu noktada ziraat ve veteriner fakültelerimize önemli rol ve görevler düsmektedir. Üniversite olarak 16 Arastirma Üniversitesi arasinda yer aliyoruz. YÖK Baskanligimiz, Üniversitemizin öncelikli alanlarini Gida Arz Güvenligi ve Otomotiv konulari olarak belirledi ve bu sektörlerle bizi eslestirdi. Yeni dönemde daha çok bu alanlar üzerinde odaklanmis olacagiz. Dolayisiyla Veteriner Fakültemiz ve Ziraat Fakültemiz, buralarda görev yapan akademisyenlerimiz ve mezunlarimiz çok daha fazla ön plana çikacak” diye konustu.

Rektör Kilavuz, mezun olan ögrencilere yeni hayatlarinda basarilar dilerken, aileler ve akademisyenleri de katkilardan dolayi tebrik etti.

Fakülte Dekani Prof. Dr. Hüseyin Yildiz ise gerçeklestirdigi konusmasinda 2020-2021 döneminde toplam 98 ögrenciyi mezun ettiklerini ve bugüne kadar verdikleri mezun sayisinin 3 bin 551’e ulastigini söyledi.

Konusmasinda mezun ögrencilere seslenen Dekan Prof. Dr. Hüseyin Yildiz; “Uluslararasi akreditasyonlara sahip bir fakülteden mezun olmanin gururunu yasayabilirsiniz. Dürüstlük, çaliskanlik, yasam boyu ögrenme ilkelerine sikica bagli kalin. Sizler hem hayvan hastaliklarini tedavi etmek hem de koruyucu hekimlik temelinde insan sagligina hizmet edecek kutsal bir meslegin neferleri olarak mezun oluyorsunuz. Bu nedenle sorumlulugunuz bir kat daha artmaktadir. Sevgi, saygi, hosgörü ve sabirdan asla ayrilmayin” dedi.

Dereceye giren ögrencilere ve mezunlara ani belgeleri takdim edildi. Tören, mezun ögrencilerin kep atmasiyla sona erdi.
Kaynak: İHA