ÖNDER Imam Hatipliler Derneginin 58. Genel Kurulu Yapildi

ÖNDER Imam Hatipliler Dernegi Genel Baskani Abdullah Ceylan: 'Imam hatip okullarimiz ülkemiz için degerler manzumesi ve bir fikir nüvesidir. Ülkesi ve ümmeti için asgari milli ve manevi degerlere sahip, hassasiyet sahibi her birey bizler için potansiyel bir imam hatiplidir. Bu nedenle imam hatip suuru ve bilincini tasiyan herkese mezun oldugu okuluna bakmaksizin ulasmayi da kendimize bir borç biliyoruz' Eski ÖNDER Genel Baskani Kamber Çal: 'Bir dönemi daha tamamlarken inançla, azimle, köklerine simsiki tutunarak, gaye edinerek, disiplinli çalismayla ve hepsinden önemlisi her daim ümitvar olarak yarinlara yürüyecegimizi biliyorum'

ÖNDER Imam Hatipliler Dernegi'nin yeni Genel Baskani Abdullah Ceylan, "Imam hatip okullarimiz ülkemiz için degerler manzumesi ve bir fikir nüvesidir. Ülkesi ve ümmeti için asgari milli ve manevi degerlere sahip, hassasiyet sahibi her birey bizler için potansiyel bir imam hatiplidir. Bu nedenle imam hatip suuru ve bilincini tasiyan herkese mezun oldugu okuluna bakmaksizin ulasmayi da kendimize bir borç biliyoruz." dedi.

Büyük Çamlica Camii 1071 Konferans Salonu'nda düzenlenen ÖNDER Imam Hatipliler Derneginin 58. Genel Kurulunda Abdullah Ceylan yeni Genel Baskan seçildi.

- "Samimiyetle çalisacagiz"

Ceylan konusmasina basta Eski Genel Baskan Kamber Çal olmak üzere birlikte görev yaptigi yönetim kurulu üyelerine tesekkür ederek basladi.

Her bir baslangicin yeni hayallere, heyecanlara ve yeni sorumluluklara matuf oldugunu dile getiren Ceylan, "Bu sorumlulugun bilincinde olarak yeni dönemimizde okullarimizin, gençlerimizin ve çagimizin muhtelif sorunlarina cevap üretmek, yeni çalisma modelleri olusturmak, gelecegimizi anin ve onlarin yasayacaklari dünyanin vacibine uygun sekilde planlamak en önemli önceliklerimizden olacaktir. Yapacagimiz çalismalar, üretecegimiz projeler ile her bir kurumumuzun asrin ihtiyaçlarini müdrik sekilde nitelikli birer hal almasi için samimiyetle çalisacagiz. Kurdugumuz hayalleri gerçege dönüstürmek için 'ben varim' diyebilecek herkesi önümüzde yahut ardimizda degil yanimizda görmek istiyoruz." diye konustu.

Yeni dönemde her bir yol arkadasinin sorumlulugun ve emanetin bilincinde olacagina inandigini anlatan Ceylan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Olusturdugumuz yönetim kadrolarimizda yillarin eskitemedigi bilakis zenginlestirdigi 'tecrübe' ile gelecegimizi sekillendirecek öncü fikir, nitelikli düsünce ve yenilikçi zihinleri harmanlamaya çalistik. Bugün hem sahsim hem de yeni yol arkadaslarimiz adina huzurlarinizda sunu açik yüreklilikle belirtmek istiyorum, kuruldugu günden itibaren bugünlerimiz ve yarinlarimiz için deger üreten imam hatip okullarimiza hizmet yolunda bugünden sonrada hiçbir bahaneye boyun egmeyip, iki günümüzü denk etmeyecek sekilde, durmaksizin çalismayi kendimize bir görev biliyoruz.

Bizler için imam hatip demek dört duvar arasinda, standart bir müfredata tabi, haftalik takribi 40 saat egitim verilen bir model degildir. Imam hatip okullarimiz ülkemiz için degerler manzumesi ve bir fikir nüvesidir. Ülkesi ve ümmeti için asgari milli ve manevi degerlere sahip, hassasiyet sahibi her birey bizler için potansiyel bir imam hatiplidir. Bu nedenle imam hatip suuru ve bilincini tasiyan herkese mezun oldugu okuluna bakmaksizin ulasmayi da kendimize bir borç biliyoruz."

Ceylan, yarim asri askin bir süredir memleketin gençleri için çalisan ÖNDER'in her döneminin, kendi süreci içerisinde çesitli zorluklar ve badirelerle karsilastigina isaret ederek, "Kimi zaman siyasi, kimi zaman kültürel, kimi zaman vatan müdafaasina kadar uzanmis süreçler yasanmistir. Hamdolsun inanmis kadrolarimizla tüm bu badireler kusursuz bir sekilde atlatilmistir. Hiç süphesiz görev süremiz boyunca bizlerin de asmasi gereken sorunlar, vermemiz gereken kararlar olacaktir. Bu asamalarda 58. Dönem kadrolarimizda olsun ya da olmasin tüm büyüklerimizin ve bizlere gönül vermis kardeslerimizin emeklerine, kiymetli fikirlerine, görüs ve önerilerine açik olacagimiza da söz veriyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

- "Hep birlikte çalismanin, hedefe kilitlenmenin ve basarmanin güzelligini yasadik"

Genel kurulda konusan eski ÖNDER Imam Hatipliler Dernegi Genel Baskani Kamber Çal, gençleri ilahi mesaj dogrultusunda yönlendirirken çaginin donanimlarini kusanmalarina da öncülük ettiklerini vurgulayarak, tüm gençlere ulasmaya, onlara dokunmaya, hayatlarinda bir degisiklik yapmaya çalistiklarini söyledi.

Çal, dünyanin hizla degistigini ve bu degisimle birlikte tüm sistemlerin yeniden yapilandirilma ihtiyaci dogdugunu belirterek, söyle konustu:

"Egitim de bunlarin basinda geliyor ve degisimden en çok etkilenen alan oluyor. Biz de kurum olarak degisen dünya sartlarinda egitim, ögretimin degisiminde, ögrencilerimiz ve aileleri için dijital çagin imkanlariyla üzerimize düseni layikiyla yapmaya çalistik. Malumunuz, 2020 yilinda tüm dünyada bir salgin bas gösterdi. Kisiler, kurumlar, toplumlar ve ülkeler bu salginla top yekûn mücadele içine girdi. Biz de bir taraftan kendimizin ve sevdiklerimizin sagligini korumaya gayret ederken bir taraftan da çalismalarimizi yeni sartlara göre sekillendirerek sürdürdük. Pandemi Mart ayi basinda ülkemizde görülür görülmez çalismalarimizi dijital mecralara tasidik. Bu sürece çok hizli uyum saglayarak egitimlerimizi, toplantilarimizi, seminerlerimizi, yarismalarimizi ve diger bulusmalarimizi çevrim içi olarak gerçeklestirdik."

Pandemiye ragmen ÖNDER'in Anadolu'daki derneklerinin, sahada aktif bir sekilde rol aldigini dile getiren Çal," Bugüne kadar bize eslik eden, çalismalarimizda yer alan tüm dostlarimiza ve bu genis aileye tesekkür ediyorum. Allah hepinizden razi olsun. Yönetim, Denetim, Disiplin ve Icra Kurullarimizda görev alan kardeslerime hassaten sükranlarimi sunuyorum. Hep birlikte çalismanin, hedefe kilitlenmenin ve basarmanin güzelligini yasadik. Her daim yanimda olduklari için, birlikte yürüdükleri için, yol arkadasliklari için kendilerine minnettarim." diye konustu.

Çal, güçlü kurumlarin, güçlü teskilatlarla varligini sürdürebilecegini ifade ederek, "Bir dönemi daha tamamlarken, inançla, azimle, köklerine simsiki tutunarak, gaye edinerek, disiplinli çalismayla ve hepsinden önemlisi her daim ümitvar olarak yarinlara yürüyecegimizi biliyorum." dedi.

Genel Kurula, Cumhurbaskani Basdanismani Israfil Kisla, Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan, Hazine ve Maliye Bakan Yardimcisi Nurettin Nebati, CHP Istanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamza Çebi ve ÖNDER'liler katildi.

Kaynak: AA