Kirsehir'de Lavanta Bahçesinde Hasat Söleni Düzenlendi

Kirsehir Belediyesince geçen yil 18 bin metrekarelik alana dikilen lavantalar, sölenle hasat edildi.

Güldiken Mahallesi Ortaköy Caddesi'ndeki Park ve Bahçeler Müdürlügü karsisinda bulunan 18 bin metrekarelik alanda olusturulan lavanta bahçesinde ikinci hasat yapildi.

Hasadin ardindan düzenlenen sölen kapsaminda davul zurna ekipleri alanda vatandaslari karsiladi. Belediye görevlilerince vatandaslara lavanta fidesi, lavanta kesesi ve buketi dagitildi. Sölen alaninda vatandaslar fotograf çektirdi, animatörler balon dagittiklari çocuklari eglendirdi.

Sölende konusan Kirsehir Belediye Baskani Selahattin Ekicioglu, lavanta üretimine ilginin arttigini, hasat yapilan alana 24 bin lavanta fidesi diktiklerini söyledi.

Lavantanin kurakliga dayanikli oldugunu vurgulayan Ekicioglu, "Lavantanin, kurakliga karsi Anadolu'da en iyi yetisen bitkilerden oldugunu gördük. Karliliginin ise en yüksek bitkilerden oldugunu tespit ettik. Kirsehir çiftçisine ve bölgeye örnek olabilecek bir çalisma yaptik. Bunun da çiftçilerimize ve tarimla ugrasan ailelerimizin ekonomilerine önemli katkilar sunacagina inaniyorum." dedi.

Senlige katilan Alican Yobas da "Belediyenin düzenledigi bahçede ürünlerden verim alindi. Güzel fotograf alani olusturulmus. Belediye çalisanlarina tesekkür ederim." dedi.

Gülten Aydin ise organizasyon için yetkililere tesekkür ederek, lavanta bahçesini çok begendigini, fotograf çektirdigini söyledi.

Kaynak: AA