Kartal Tibet Son Yolculuguna Ugurlandi

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy: 'Tiyatro ve sinema dünyasinin en önemli sanatçilarindan birini maalesef kaybettik' 'Bundan sonra bize düsen sanatçimizin isminin kalici hale gelmesi için bakanlik olarak ailesiyle birlikte elimizden geleni yapmak'.

Yesilçam'in usta ismi yönetmen ve senarist Kartal Tibet, son yolculuguna ugurlandi.

Zincirlikuyu Mezarliginin içindeki Zincirlikuyu Camii avlusunda düzenlenen cenaze törenine katilan Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, "Tiyatro ve sinema dünyasinin en önemli sanatçilarindan birini maalesef kaybettik." dedi.

Kartal Tibet'in iyi bir tiyatrocu, sinema oyuncusu, yönetmen ve yapimci olarak örnek bir karakter oldugunu dile getiren Ersoy, "Bundan sonra bize düsen sanatçimizin isminin kalici hale gelmesi için bakanlik olarak ailesiyle birlikte elimizden geleni yapmak." ifadesini kullandi.

Bakan Ersoy, "Örnek sanatçilarimizi maalesef yillar geçtikçe birer birer kaybediyoruz, önemli olan onlarin anisini yasatarak yeni sanatçilari sanat dünyamiza kazandirmak. Allah rahmet eylesin, ailesine sabirlar diliyoruz. Bugün kendisini son yolculuguna ugurluyoruz. Sonrasinda da ailesiyle görüsüp anisini yasatmak için bize düsen onlarin planladiklari seyler varsa biz de bakanlik olarak elimizden gelen destegi gösteririz." degerlendirmesini yapti.

- "Tarihi kahramanlarimizi yansitan kisiler onlar"

Cenazeye katilan Orhan Gencebay, basin mensuplarina yaptigi açiklamada Kartal Tibet'in tarihi sinemayla ögreten önemli isimlerin basinda geldigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Tabii onu aninca Sezgin Burak'i, Suat Yalaz'i da anmadan geçmek olmaz. Allah gani gani rahmet eylesin. Tarihimizi, tarihi kahramanlarimizi yansitan kisiler onlar. Hiçbir zaman unutulmayacak onlar tabii ki. Nur içinde yatsinlar. Allah gani gani rahmet eylesin."

Hülya Koçyigit ise sanatçiya gösterilen ilgi ve sevgi için tesekkür ederek, "Türk halki onu çok sevdi. Sadece aktör olarak degil, yönetmenlik yaptigi filmlerle de." diye konustu.

Sanatçilarin her zaman anilmasi gerektiginin altini çizen Koçyigit, "Tabii ki eserleriyle anilmali, onun da bize armagan ettigi çok güzel filmler var. O filmlerle sonsuza kadar yasayacagina inaniyorum." ifadesini kullandi.

Cenazeye Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, Istanbul Il Kültür ve Turizm Müdürü Coskun Yilmaz, Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, Kartal Tibet'in oglu Kanat Tibet, kizi Kumru Tibet Aydin ile ailesinden Ali Göktan, Sahika Ataç, Burç Tibet, Ceylan Saltuk, Civan Canova'nin yani sira yakinlari, sevenleri ve sanatçi dostlari da katildi.

Törenin ardindan Kartal Tibet'in cenazesi Zincirlikuyu Mezarligi'na defnedildi.
Kaynak: AA