Infaz Koruma Memuru Tazminatini KDK Araciligiyla Aldi

Kamu Denetçiligi Kurumu (KDK), baska bir meslege geçmesi nedeniyle istifa eden ve tazminati ödenmeyen infaz koruma memurunun basvurusu üzerine Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlügü ile yaptigi görüsmeler sonucu tazminatin ödenmesini sagladi.

KDK'den yapilan açiklamada, 2017 ile 2020 arasinda 4B kapsaminda sözlesmeli olarak Ceza ve Infaz Kurumu Müdürlügünde çalisan basvurucunun ögretmenlik kadrosuna atanmasinin ardindan istifa ettigi aktarildi.

Çalistigi süreye dair tazminat talebini Ceza ve Infaz Kurumu Müdürlügüne ileten kisi, olumsuz yanit almasi üzerine KDK'ye basvurdu.

Basvuruyu degerlendiren KDK, magduriyetinin giderilmesi için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlügü yetkilileriyle görüsme yaparak basvurucunun durumunun yeniden degerlendirilmesini talep etti.

Bunun üzerine Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlügü, basvurucu eski infaz koruma memurunun is sonu tazminatinin ödenmesine karar verdi ve konuyla ilgili KDK'ye bildirimde bulundu. Böylece, basvurucunun magduriyeti giderilmis oldu.

Açiklamada ayrica, KDK'nin kamu idareleri ile vatandaslar arasinda köprü görevi gördügü hatirlatilarak, vatandaslarin idarelerle yasadigi sorunlari kurumun internet sitesi üzerinden iletebildikleri hatirlatildi.

Kaynak: AA