Hak-Is 10. Uluslararasi Kisa Film Yarismasi'na Basvuru Sayisi 3 Bini Asti

Genel Baskani Mahmut Arslan: 'Subat ayi itibariyla kisa film yarismamiza basvurular baslamis olup, su ana kadar 147'si Türkiye'den olmak üzere toplam 115 ülkeden basvuruda bulunuldu' 'Sinema alaninda faaliyet gösteren, tüm yapimci ve yönetmenleri, oyunculari, teskilat mensuplarimizi hayatin her alaninda var olan emegi yansitacaklari güzel projeleri ile 15 Agustos 2021 tarihine kadar yarismamiza katilmaya davet ediyoruz'.

Hak-Is Genel Baskani Mahmut Arslan, Kültür ve Turizm Bakanliginin katkilariyla bu yil 10'uncusunu gerçeklestirecekleri "Emek" temali kisa film yarismasina 3 bini askin basvuru yapildigini bildirdi.

Arslan, Hak-Is Kültür Sanat Komitesi tarafindan düzenlenen Hak-Is 10. Uluslararasi Kisa Film Yarismasi'na iliskin yaptigi yazili açiklamada, "Her yil düzenledigimiz kisa film yarismalarimizla emegin sanat dünyasindaki yansimasini görüyor, emekçilerin sanat dünyasinda temsilinin öncülügünü yapiyoruz." ifadesini kullandi.

Yarismanin dünya genelinde bir marka oldugunu ve yogun bir ilgiyle karsilandigini belirten Arslan, sunlari kaydetti:

"Emek konulu filmlerin sayisinin artirilmasi ve bu alanda emek veren yapimcilarin bir araya gelebilecegi bir platform olusturmak amaciyla çiktigimiz yolda, büyük bir basari elde etmenin hakli gururunu yasiyoruz. Subat ayi itibariyla kisa film yarismamiza basvurular baslamis olup, su ana kadar 147'si Türkiye'den olmak üzere toplam 115 ülkeden basvuruda bulunuldu. Yarismamiza su ana kadar yapilan basvurular, Iran'dan 369, Hindistan'dan 343, Ispanya'dan 159, Brezilya'dan 155, Italya'dan 154, Amerika'dan 153, Fransa'dan 151, Ingiltere'den 110 ve Rusya'dan 96'ya ulasti. Diger ülkelerden yapilan basvurularla birlikte Hak-Is 10. Uluslararasi Kisa Film yarismamiza su ana kadar yapilan basvuru 3 bin 18'e ulasti."

Arslan, yarismaya dünyanin dört bir yanindan basvuruda bulunulduguna isaret ederek, önceki yillarda oldugu gibi son güne kadar basvurularin 4 bini asmasini beklediklerini belirtti.

- 11 dalda toplam 60 bin lirayi askin ödül verilecek

Yarismada bugüne kadar 400 bin liraya yakin ödül dagittiklarini anlatan Arslan, "Yarisma kapsaminda ulusal ve uluslararasi alanda iki kategoride 11 dalda toplam 60 bin lirayi askin ödül veriyoruz. Birinci olan filme 10 bin lira, ikinci olan film 5 bin lira, üçüncü olan filme 2 bin 500 lira veriyoruz. Ayrica 2 bin 500 liralik Necati Çelik Özel Ödülü, sendikaci gözünden ve diger dallarda biner lira ödül ve özel tasarlanan 'Ödül Plaketi' takdim ediyoruz." bilgisini verdi.

10. Uluslararasi Kisa Film Yarismasi ile ulusal ve uluslararasi alanda elde ettikleri basariyi daha üst seviyelere çikarmak, emek dünyasinin sanat ve sinema dünyasindaki temsiline bir katki daha saglamak amaciyla bu yil bir yenilige gideceklerini ifade eden Arslan, sunlari kaydetti:

"Ödül töreninin ertesi günü yerli ve yabanci ilk üç ve Necati Çelik Özel Ödülü alan filmler basta olmak üzere film gösterimi gerçeklestirilecek. Her bir gösterimin ardindan filmin yönetmeni ile kisa bir söylesi düzenlenecek. Sinema alaninda faaliyet gösteren, tüm yapimci ve yönetmenleri, oyunculari, teskilat mensuplarimizi hayatin her alaninda var olan emegi yansitacaklari güzel projeleri ile 15 Agustos 2021 tarihine kadar yarismamiza katilmaya davet ediyoruz."
Kaynak: AA