Grand Prix Erkekler Yarisi Kentin Zirvesiyle Start Aldi

Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi’nin düzenledigi Uluslararasi Edebiyat Yolu Bisiklet Yarisi ikinci etapta erkek sporcular start aldi. Ulu Camii önünden baslayan yarismaya protokol ve vatandaslar da katildi. “Neutral Start” ardindan yarismaya baslayan sporcular 154 kilometre uzunlugunda zorlu bir parkurda pedallayacak.

Grand Prix Erkekler Yarisi Kentin Zirvesiyle Start Aldi
Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen Uluslararasi Edebiyat Yolu Bisiklet yarismasi ikinci etabiyla devam ediyor. Erkek sporcularla düzenlenen ikinci etap, Tarihi Ulu Camii önünde basladi.

Madalyali Kavsak’a degin süren “Neutral Start” çok protokolün ve çok sayida vatandasin katilimiyla gerçeklesti. “Germanicia Grand Prix” adi tasiyan bugünkü son yaris, Ulu Camii Meydani baslangiciyla, Andirin eski yolundan Edebiyat Yolu ve Göksun ilçesi güzergâhinda gerçeklestirilecek. Büyüksehir Belediyesi önünde tamamlanacak yarismada, Türkiye basta olmak üzere Ukrayna, Rusya Federasyonu, Beyaz Rusya, Kazakistan, Azerbaycan, Malezya, Iran, Özbekistan, Kuveyt, Bahreyn, Cezayir, Fas, Polonya, Irak, Hollanda ve Panama olmak üzere birçok ülkeden sporcu yarisiyor. Zorlu parkurun tamamlanmasinin ardindan dereceye giren sporculara 18.00’de madalyalari verilecek.

Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör start öncesi bisiklet yarismasi ve Edebiyat Yolu iliskisine de deginerek, “Edebiyat Yolu’muz ve uluslararasi bisiklet yarisimizin ilgisi su; yol özlemdir, yol beklemektir, yol ümittir, yol gözlemektir. Dolayisiyla siir ve edebiyatin bu duygusuyla bisiklet sporunu bu güzergahta bulusturarak hem bisiklet sporunun gelismesi hem de siir ve edebiyatimizin ve baskenti olan Kahramanmaras’in hem Türkiye’ye hem dünyaya tanitimini gerçeklestiriyoruz. Su ana kadar 20 ülkeden 200 ün üzerinde sporcu bu yarismaya katiliyor. Hemserilerimizin ilgisi de son derece yüksek” dedi.

Vali Ömer Faruk Coskun ise, “Edebiyat adiyla bilinen sehrimizde, Türkiye’de ilk kez düzenlenen edebiyatin ve sporun bulustugu bu güzel organizasyonun hakli gururunu yasiyoruz. Vatandaslarimizin ilgisi ve alakasindan son derece mutluyuz. Basta Büyüksehir Belediye Baskanimiz olmak üzere, tüm paydaslarimiza tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA