Edebiyat Yolunda 107 Kilometrelik Zorlu Parkur Basladi

Kahramanmaras’ta düzenlenen Uluslararasi Bisiklet Yarisi, Germenica Grand Prix kadinlar etabiyla basladi. 20 ülkeden katilim saglayan kadin sporcular, 107 kilometrelik zorlu parkurda kiyasiya rekabet edecek.

Edebiyat Yolunda 107 Kilometrelik Zorlu Parkur Basladi
Ulu Camii önünde hazirliklarini tamamlayan kadin sporcular, etkinligin Germanicia Grand Prix adi verilen güzergahinda yarisacak. Katilimci ülkelerin milli takimlarinin da yer aldigi bisiklet yarisinda Türkiye basta olmak üzere Ukrayna, Rusya, Belarus (Beyaz Rusya), Kazakistan, Azerbaycan, Malezya, Iran, Özbekistan, Kuveyt, Bahreyn, Cezayir, Fas, Polonya, Irak, Hollanda ve Panama’dan birçok sporcu yer aliyor.

Ulu Camii Meydani’ndan isinma baslangici yapan sporcular, Germanicia Grand Prix’te Madalyali Kavsak’ta gerçek starti verdi.

Saat 12.00’de tamamlanacak yarismada takip edilecek güzergah ise Andirin eski yolundan Edebiyat Yolu, Cahit Zarifoglu Tüneli ardindan tam dönüs ve Büyüksehir Belediyesi önü Milli Mücadele Meydani olarak belirlendi. Heyecan dolu yarismanin sonunda ise 12.15’te ödül töreni düzenlenecek.

Milliler Kahramanmaras’ta

Kadin sporcularla düzenlenen yaris öncesi açiklamada bulunan Türkiye sampiyonu bisikletçi Ezgi Bayram, “Giresun’dan geliyorum. Bu sene 18 - 20 Haziran’da Türkiye Sampiyonasi oldu. Orada zamana karsi 16 kilometrede 25 dakika verdigim için Türkiye sampiyonu oldum. Türkiye sampiyonu olmamla birlikte milli takima girmeye hak kazandim. Bugünde insallah milli takimimizi güzel yerlerde temsil edecegiz. Ilk intibamiz yaris için, çok güzel bir Akdeniz havasi oldugu yönünde. Tüm sporcu arkadaslarimiza basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA