Darica'da 500 Çocuk Erkeklige Ilk Adimi Atti

Darica Belediyesi’nin geleneksel sünnet söleninde, 500 çocuk erkeklige ilk adimini atarken aileler ve çocuklar unutulmaz bir gün yasadi.

Darica'da 500 Çocuk Erkeklige Ilk Adimi Atti
Darica Belediyesi’nin geleneksel sünnet söleni, Adnan Menderes Kültür Kültür Salonu’nda gerçeklesti. Sölene Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik ile birlikte muhtarlar ve belediye meclis üyeleri ile aileler katildi.

Birbirinden renkli görüntülere sahne olan ve büyük bir cosku içinde gerçeklesen sünnet söleninde konusan Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, “Bugün erkeklige ilk adimini atan sevgili çocuklarimizin ve ailelerimizin mutluluguna ortak olmak ve bu heyecan ile mutlulugu beraber yasamak için bir araya geldik” dedi.

Ailelerin en mutlu günlerinde yaninda olmaktan dolayi mutlu olduklarini ifade eden Baskan Muzaffer Biyik, “Darica Belediyesi olarak her yil geleneksel hale getirdigimiz Sünnet Sölenimizde bu yil 500 çocugumuzu sünnet ettiriyoruz. Sünnet, hem geleneklerimizin hem de dinimizin bir geregi. Sosyal belediyecilik anlayisi kapsaminda bu tür etkinliklerde hep bir arada olacagiz. Geleneksel olarak düzenledigimiz sünnet söleniyle çocuklarin delikanliliga ilk adimi attiklari bu unutulmaz günlerinde yanlarinda olmak ve sizlerin mutluluguna ortak olmak bizler için de büyük bir mutluluk kaynagi. Burada çocuklarimizin ilk mürüvvetini, ilk heyecanini hep birlikte yasiyoruz. Sünnet edilen çocuklarimiza geçmis olsun diyorum, anne babalarina ve vatana hayirli evlat olmalarini temenni ediyorum. Allah damatliklarini da göstersin insallah” diye konustu.

Açilis konusmasinin ardindan Kuran-i Kerim tilaveti ve Mevlid-i Serif okundu. Ardindan çocuklar ve aileleri için eglence gösterileri gerçeklesti. Programa katilanlar gönüllerince eglenirken sünnet olan çocuklara hediyeleri de dagitildi. Birbirinden eglenceli görüntülere sahne olan Sünnet Söleni’nde çocuklar ve aileleri unutulmaz bir gün geçirdiler. Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, çocuklar ve aileleriyle hatira fotografi çektirirken aileler de Baskan Biyik’a tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA