ÇOMÜ, Yüksekögretim Için Erasmus Beyannamesi Belgesini Aldi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Yüksekögretim kurumlarinin Erasmus programina katilmasi ve Avrupa Komisyonu tarafindan finanse edilen projelere dahil olmasi için gerekli olan Erasmus Charter for Higher Education (ECHE), Yüksekögretim için Erasmus Beyannamesi belgesini aldi.

ÇOMÜ, Yüksekögretim Için Erasmus Beyannamesi Belgesini Aldi
Avrupa Komisyonu tarafindan ÇOMÜ Erasmus Kurum Koordinatörlügü’ne iletilen ve 2021-2027 Program Dönemi için geçerli olan belge, Dis Iliskilerden sorumlu Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Dis Iliskiler Koordinatörü Dr. Ögr. Üyesi Çigdem Pekar ve Erasmus Kurum Koordinatörü Ögr. Gör. Dr. Ali Emrah Tokatlioglu’nun katilimiyla ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat tarafindan Rektörlük makaminda imzalandi.

ECHE Belgesinin edinilmesi ile birlikte ÇOMÜ, 2027 yilina kadar sürecek yeni program döneminde de Erasmus kapsamindaki projelere dahil olabilecek. Ögrenci ve personel degisim projesi kapsaminda akademik birimlerin bölümler arasi degisim anlasmalarinin ve Avrupa Komisyonu tarafindan finanse edilen tüm isbirligi projelerinde akademisyenlerin kabul edilen projelerinin artmasi hedefiyle yapilan çalismalar 2021-2027 program döneminde de Dis Iliskiler Koordinatörlügü bünyesinde sürdürülecek.
Kaynak: İHA