Anne Ve Bebegin Hayatini Kurtaran 112 Acil Servis Görevlileri Olayi Anlatti

Afyonkarahisar’da dogum sancisi baslayan kadini hastaneye götürürken ambulans ile yolda dogumunu yaptiran 112 acil servis görevlileri, dogumun basarili geçtigi ve anne ile bebeginin saglik durumlarinin iyi oldugu için çok mutlu olduklarini ifade ettiler.

Anne Ve Bebegin Hayatini Kurtaran 112 Acil Servis Görevlileri Olayi Anlatti
Dogum sancisi tutan Sandikli ilçesine bagli Çambeyli köyünde yasayan Aysel Günbas için yakinlari 112 Acil Servisi arayarak yardim istedi. Ihbar üzerine bölgeye gelen saglik ekipleri Günbas’i Sandikli Devlet Hastanesine götürdükleri esnada kadinin dogumu basladi.

Bunun üzerine Acil Tip Teknisyeni (ATT) olan ambulans sürücüsü Hasan Hüseyin Yildirim ambulansi uygun bir yere park edip dogumu gerçeklesmesi için ATT Ümran Karakus ve Paremdik Deniz Yetiskin ile acil müdahalede bulundu. Yaklasik 20 dakikanin sonunda dogum basari ile gerçeklesti.

“Bakanligimizin da fotografi paylasmasi bize ayri bir gurur verdi”

Olayin ardindan hastaneye kaldirilan ve saglik durumlari ile olan anne ile kiz bebegin tedavileri devam ediyor. Dogumu gerçeklestiren 112 acil serviste görevli Paremdik Deniz Yetiskin, olayin sabah erken saatlerde gerçeklestigini dile getirdi. Anne ile bebegin iyi olmasinin kendilerini çok mutlu ettigini dile getiren Yetiskin, “07.30 civarindan komuta merkezi hamile bir hastanin genel durumunun bozuldugunu, sancisinin oldugunu ve kanamasinin oldugunu bize iletti ve anons geçtiler. Hizli bir sekilde vakaya çiktik. Olay yerine gittigimizde hastayi degerlendirdik, ilk müdahaleyi yaptik. Dogum baslamamisti gittigimizde. Hastanin nakli için ambulansa aldik. Yol üzerinde hastanin kasilmalari ve sancilari basladi.

Araci güvenli bir bölgeye çektik. Hastanin dogumunun basladigini tespit ettik. Dogumu basarili bir sekilde gerçeklestirdik. Annenin ve çocugun saglikli bir sekilde hastaneye naklini sagladik. Bakanligimizin da fotografi paylasmasi bize ayri bir gurur verdi” dedi.



“Annenin ve bebegin saglikli olmasi bizi çok mutlu etti”

ATT Ümran Karakus ise bebegin dogduktan sonra meslektasinin elini tutmasinin kendilerini çok mutlu ettigini dile getirerek sunlari söyledi:

“Basarili bir dogum eylemi gerçeklestirdik. Riskli bir gebeligi vardi gebemizin. Yolda gerçeklestirdik hastaneye ulasamadan. Annenin ve bebegin saglikli olmasi bizi çok mutlu etti, gururlandirdi. Iyi bir müdahale ile naklini sagladik. Sosyal medyada paylasilmasini istedim. Arkadasimin elini tuttu yeni dogan bebek. Bakanligimizin da paylasmasi bizi çok mutlu etti.”
Kaynak: İHA