Alanya'da Yeni Sanayi Sitesinin Kuralari Çekildi

Kestel Mahallesi’nde 20 hektarlik alanda yapimi süren Büyük Akdeniz Küçük Sanayi Sitesi’nde kura çekimlerinde esnafla bir araya gelen Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, “Su an yapimi süren sanayiyi 3 kat daha büyütecegiz. Esnafimizin, Alanya’mizin en az 50 yilini garanti altina alacagiz” dedi.

Alanya'da Yeni Sanayi Sitesinin Kuralari Çekildi


Kestel Mahallesi’nde yapimina baslanan Büyük Akdeniz Küçük Sanayi Sitesi’nde çalismalar son hiziyla sürerken, esnaflarin is yerlerinin belirlenmesi için kura çekimleri gerçeklestirildi.

Yeni sanayi sitesinin Alanya’ya kazandirilmasi sürecini basindan sonuna kadar takip eden Adem Murat Yücel de kura çekimini takip etti. Büyük Akdeniz Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Baskani Hüseyin Kasapoglu, Alanya Metal Isleri Odasi Baskani Kerim Tas ve esnaflarla bir araya gelen Baskan Yücel, 572 dükkan için gerçeklestirilen kura çekiminin sanayi esnafi basta olmak üzere tüm Alanya halkina hayirli olmasi temennisinde bulundu.

"Gelen ve giden memnun kalacak"

Kura çekimi öncesi esnaflarla sohbet eden Baskan Yücel, projenin titizlikle hazirlandigini belirtti.

Baskan Yücel, “Yakin zamanda hem sanayi esnaflarimizin hem de vatandaslarimizin rahatlikla ulasabilecegi, karisiklik yasamadan istedigi ve ihtiyaç duydugu alanda esnafla bulusabilecegi bir sanayiye kavusmus olacagiz. Egitim ve meslek edindirme alanlariyla, dini ve ticari tesisleriyle, otoparklari ve yesil alanlariyla esnaflarimizin tüm ihtiyaçlarini karsilayacak modern bir merkez olusturuyoruz. Sehir içine sikisan sanayiyi 1 yilda yani 2022 yilinin içinde ferah bir alana tasiyacagiz. Alanya’nin en az 50 yillik sorununu da çözmüs olacagiz. Sadece bugünü degil yarinlari da düsünerek olusturdugumuz proje ile herkesin yüzü gülecek” ifadelerine yer verdi.

"Sanayiyi 3 katina çikaracak projeler var"

20 hektarlik alanda kurulan Büyük Akdeniz Küçük Sanayi Sitesi’ni ilerleyen zamanda 3 katina çikarmayi hedeflediklerini ifade eden Baskan Yücel, “Mevcut kullanim alanimizi ilerleyen dönemde daha da arttirarak esnaflarimiza ve vatandaslarimiza nefes aldiracagiz. Su an içerisinde bulundugumuz 20 hektarlik sanayiyi 3 katina çikarmak için gerekli projelerimiz hazir. Dogu ve güneyde yapacagimiz genisletme çalismalarimiz organize sanayileri aratmayacak türden olacak” diye konustu.

“Ulasim kolay olacak"

Yeni çevreyolu projesiyle birlikte sanayi sitesine ulasimin çok kolay olacaginin altini çizen Baskan Yücel, “Dim Çayi Tünelleri’nden çikista olusturulacak yonca kavsak ile yeni sanayimize çikis de verilecek. Bu sayede sanayimize ulasim da çok kolay olacak. Sanayi içi ulasim agini da olusturacagimiz baglanti yollariyla kolaylastiracagiz” ifadelerini kullandi. Baskan Yücel’in konusmasinin ardindan esnaflara yer teslimi için kura çekimi yapildi. Esnaflar, noter huzurunda yapilan çekilisle yeni dükkanlarina kavustu. Projenin tamamlanmasinin ardindan esnaflar yeni dükkanlardaki yerlerini alacaklar"dedi.

Kaynak: İHA