Ömer Halisdemir'e 'Darbeci' Diyen IYI Partiliye Ihraç Talebi

15 Temmuz kahramani Ömer Halisdemir için “darbeci” diyen IYI Partili Songül Saritasli, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

Ömer Halisdemir'e 'Darbeci' Diyen IYI Partiliye Ihraç Talebi


IYI Parti Tokat Il Yönetim Kurulu Üyesi Songül Saritasli, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimla tepki topladi. Songül Saritasli’nin "Semih Terzi’nin tersine asil darbecinin Ömer Halisdemir oldugunu da biliyorsunuz degil mi?" ifadeleri sonucu sosyal medyada tepkiler çig gibi büyüdü. Saritasli, yogun tepki üzerine Twitter üzerindeki sahsi hesabindan söz konusu paylasimi silerek sosyal medya hesabini kapatti.

Kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi

Yasanan olayin ardindan Iyi Parti Tokat Il Baskani Ömer Sagol, basin açiklamasi yapti. Baskan Sagol, “IYI Parti Tokat Il Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Ugur Songül Santasli, Twitter hesabinda 15 Temmuz Sehidimiz Ömer Halisdemir hakkinda akil ve vicdan sahibi hiçbir Türk vatandasinin kabul edemeyecegi, Il Teskilatimiz ve bütün Iyi Parti camiasini derinden üzen oldukça çirkin bir paylasimda bulunmustur. Sehidimiz Ömer Halisdemir, Türk milletinin Anadolu cografyasindaki varolus mücadelesinin milyonlarca sehidinden birisidir. Ayni zamanda sehidimiz Ömer Halisdemir, Türk milletinin yigit evlatlarinin bundan böyle darbeye kanlari ve canlari pahasina müsaade etmeyecegini gösteren öncü bir sehidimizdir. Bu topraklarda varligimizi borçlu oldugumuz, sehitlerimize yönelik saygisizligi asla ve kata kabul etmeyecegimiz bilinmelidir. Bu çirkin paylasimdan haberdar oldugumuz an itibariyla bahse konu kisiyi kesin ihraç istemiyle disipline sevk ettigimizi ve bundan sonrasini yüce Türk adaletine biraktigimizi kamuoyuna duyururuz" diye konustu.



MHP’den tepki

MHP Tokat Il Baskani Mustafa Ipek, yazili açiklama yaparak tepkisini dile getirerek “Ömer Halisdemir; bu milletin bagrinda yetismis, vatan hainlerini alninin ortasindan karislarken bir saniye süpheye düsmemis, ölüme basi dik yürümüs bir kahramandir. IYI Parti Il Yönetim Kurulu Üyesi Ugur Songül Saritasli, 15 Temmuz sehidimiz Ömer Halisdemir’i darbeci, terörist Semih Terzi’yi ise yaptigi paylasimla masum göstererek darbeci zihniyette bir tavir sergilemistir. Herkes sunu bilsin ki Ömer Halisdemir, sehadete basi dik bir sekilde yürüyen yigittir. Vatanin kaderini degistiren sehittir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA